Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα…

Ο σημερινός μας ήρωας δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε συνδικαλιστής, ούτε καλλιτέχνης. Είναι κάποιος «ανώνυμος», κάποιος εξ ημών.

Ξύπνησε την Πρωτοχρονιά με μια ευχάριστη διάθεση. Και πώς να μην ήταν ευχαριστημένος; Είχε περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Παρίσι και έκανε ένα γλέντι τρικούβερτο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πιο μοδάτο

ξενυχτάδικο της Αθήνας. Ζωή μέσα στη χλιδή.

Τεντώθηκε, σηκώθηκε εύκολα από το κρεβάτι, γιατί είχε αφήσει το καλοριφέρ όλη τη νύχτα ανοικτό και πήγε στην κουζίνα να ζεστάνει τη μηχανή του espresso για να πιει τον καφέ του. Πέρασε και από το σαλόνι να δει εάν ο Αϊ Βασίλης του είχε αφήσει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τα κλειδιά για το τζιπ που του είχε ζητήσει, γιατί αυτό που έχει τώρα είναι μοντέλο παρωχημένο και πρέπει να το αλλάξει. Δεν απογοητεύτηκε. Αφού δεν τον σκέφτηκε ο Αϊ Βασίλης, θα αγόραζε το νέο μοντέλο.

Είχε κάποιες χιλιάδες ευρώ στην άκρη για μια δύσκολη ώρα, όπως αυτή. Εάν δεν έφταναν, θα έπαιρνε λεφτά από τον πατέρα του. Ολο και κάτι θα μπορούσε να τσοντάρει. Κι αν του έλεγε όχι, θα έβαζε τη μαμά να του μιλήσει. Δεν θα ήταν σωστό να πάει στην τράπεζα για δανεικά. Πήρε δάνειο για να πάει στο εξωτερικό και να πληρώσει την προηγούμενη νύχτα στα μπουζούκια. Δεν ήξερε εάν μπορούσαν να του ξαναδώσουν. Καλύτερα να τα κανονίσει με τον πατέρα. Αλλωστε, πώς το πήρε το κάμπριο ο ξάδελφος; Κι εκείνον ο πατέρας του τον βοήθησε. Μόλις πήρε το εφάπαξ, του το έδωσε να «φτιαχτεί» ο ξάδελφος. Γιατί να μην τον βοηθήσουν κι εκείνον οι δικοί του; Τι ζητούσε; Ενα καλύτερο τζιπ από αυτό που είχε. Σιγά το πράγμα. Θα πάει Σαββατοκύριακο στην Αράχωβα και δεν θα έχει πού να κρυφτεί με το σαράβαλο.

The post Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα