ΕΔΟΕΑΠ: Αμφίρροπη η μάχη για την προεδρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, [email protected]

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού επικουρικής ασφάλισης περίθαλψης των δημοσιογράφων και του προσωπικού των εφημερίδων Αθηνών

και Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 12ης και 13ης Μαρτίου για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ έχουν ως εξής: Ψήφισαν: 2.856. Βρέθηκαν: 2.856. Έγκυρα: 2.785. Άκυρα: 53. Λευκά: 18.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι Πάνος Σόμπολος (820), Πόπη Χριστοδουλίδου (735), Αγγέλης Γιάννης (696), Καρούτζος Νίκος (673), Σπανοπούλου Ελένη (500). Αναπληρωματικοί οι Ντελέζος Κωνσταντίνος (472), Τουφεξή Μιμή (451), Κυρίτση Αγλαΐα (428), Μανωλάκος Μίμης (393), Γερακάρης Παύλος (387).
Για την εξελεγκτική επιτροπή οι Κοψίνη Χριστίνα (819), Καρρέρ Άρης (443). Αναπληρωματικοί οι Αξελός Χρήστος (420), Ζηλάκος Κυριάκος (405).
Εντύπωση προκάλεσε η οριακή εκλογή της απερχόμενης προέδρου Ελ. Σπανοπούλου, η οποία είχε γίνει δέκτης σφοδρών διαμαρτυριών σε παλιότερη γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ, μετά το κούρεμα των αποθεματικών του ταμείου λόγω PSI, ενώ η τελική σύνθεση του νέου ΔΣ περιπλέκει σημαντικά τους συσχετισμούς και τις ομαδοποιήσεις που θα προκύψουν.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε έγκυρη πηγή στο «Π», με βάση το «εθιμικό δίκαιο» ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγείς από την ΕΣΗΕΑ, τη μεγαλύτερη συλλογική οργάνωση που εκπροσωπείται στον ΕΔΟΕΑΠ, στην προκειμένη περίπτωση ο Πάνος Σόμπολος, θα συγκαλέσει το νέο ΔΣ ώστε να προκύψει το νέο προεδρείο. Συνήθως ο πρόεδρος και ο γραμματέας εκλέγονταν από την ΕΣΗΕΑ και ο ταμίας από την ΕΠΗΕΑ. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι ο Π. Σόμπολος θα είναι ο νέος πρόεδρος, παρότι το επιθυμεί διακαώς. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις…

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην ΕΡΤ!
Ένας άλλος… Τζώνης, όχι ο Καλημέρης, αλλά ο… εισαγγελέας Πρωτοδικών, αναλαμβάνει δράση για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, φέρνοντας σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον Αιμίλιο Λιάτσο, αλλά και τους διοικούντες την κρατική ραδιοτηλεόραση!
Μετά από τις καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές σχετικά με υπερτιμολογημένες εκπομπές αλλά και υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα μετά και τις αποκαλύψεις του «Έθνους».
Σάλο έχουν προκαλέσει τα ποσά που δαπανώνται για να ικανοποιούνται οι μισθολογικές απαιτήσεις του λεγόμενου Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, που ξεκινούν από 2.500 ευρώ και φτάνουν έως και 4.000 ευρώ, δηλαδή μισθοί που πλέον δεν τους βλέπουν ούτε μάχιμοι αρχισυντάκτες μεγάλων εφημερίδων και τις άγριες περικοπές που έχουν γίνει.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι προσλήψεις όλων των ατόμων που εσχάτως στελέχωσαν την ΕΡΤ ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ όλοι μαζί, ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ, φτάνουν τους 30, με το κόστος να υπερβαίνει ετησίως το ένα εκατ. ευρώ, το οποίο φυσικά πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι… καταναλωτές ρεύματος, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Απεργιακά μπλόκα στον ΔΟΛ
Σε απεργιακό «κλοιό» βρίσκεται για άλλη μια φορά ο ΔΟΛ, καθώς οι δύο τελευταίες απολύσεις εργαζομένων από τον χώρο του διοικητικού προσωπικού προκάλεσαν την οργή των σωματείων του κλάδου. Τον ρόλο του «δήμιου» των δύο εργαζομένων ανέλαβε ο οικονομικός διευθυντής του συγκροτήματος Νικόλαος Πεφάνης, ο οποίος ανακοίνωσε στη Γιάννα Σακελλαρίου τη… δεύτερη απόλυσή της, καθώς η διεύθυνση είχε αποπειραθεί να την απολύσει για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, η άμεση απεργιακή απάντηση όλων των ενώσεων απέτρεψε την απόλυσή της, με τη διεύθυνση να αναδιπλώνεται αμέσως και να ανακαλεί την απόλυση. Η άλλη εργαζόμενη που απολύθηκε είναι η Στέλλα Μαλθακού, η οποία εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η Γ. Σακελλαρίου υπήρξε επί σειρά ετών εκπρόσωπος (σήμερα είναι αναπληρώτρια) των εργαζόμενων μελών της ΕΠΗΕΑ (προσωπικό Τύπου) και μέλος της Εργασιακής Επιτροπής και ανέκαθεν αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τον Στ. Ψυχάρη και τα άλλα διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος, καθώς πρωτοστατούσε σε κάθε προσπάθειά τους να υλοποιήσουν προγράμματα μισθολογικών περικοπών ή μειώσεων προσωπικού. Εύλογα πολλοί κάνουν λόγο για «εκδικητική απόλυση»…

Αθώος και ελεύθερος ο Καββαθάς
Από τη μηχανή του, μάρκας BMW, βρέθηκε στο «ασφαλίτικο» Hyundai και μετά στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου, για να καταλήξει την επομένη στο Αυτόφωρο και από ’κεί στο… σπίτι του. Ο λόγος για τον 74χρονο εκδότη του περιοδικού «4 τροχοί» Κώστα Καββαθά, ο οποίος συνελήφθη για χρέη 11 εκατ. προς το Δημόσιο, που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν… δικής του ευθύνης! «Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης» φώναξε στο δικαστήριο ο Κ. Καββαθάς και φαίνεται πως εισακούστηκε. Διότι, τελικά, κρίθηκε ότι τα χρέη υπάρχουν, αλλά δεν είναι δικά του. Τελικά, ποιανού είναι τα χρέη, ρε παιδιά; Μήπως του Αντώνη του Λυμπέρη, επί χρόνια συνέταιρου του Καββαθά; Πάντως, πριν από λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι στο ιστορικό περιοδικό «4 τροχοί» είχαν κλείσει τέσσερις μήνες απλήρωτοι! Σε αυτή την περίπτωση, ποιος τους τα όφειλε;

Το «Kool» πείραμα του Π. Κωστόπουλου
Τελικά, έχει γίνει άγραφος ελληνικός νόμος όλοι οι εκδότες που οφείλουν χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία, μισθούς και αποζημιώσεις απολυμένων να τα καταφέρνουν περίφημα με τη Δικαιοσύνη και να συνεχίζουν αγνοί και άμεμπτοι τα εκδοτικά τους πειράματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο μίστερ λάιφ στάιλ Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος μετά το φούντο της ΙΜΑΚΟ, που στις καλές της εποχές ήταν και στα ταμπλό της Σοφοκλέους, δεν επαναπαύτηκε στις τηλε-βραδιές του στον ΑΝΤ1, αλλά λάνσαρε το «Kool», που το χαρακτηρίζει ως «το πρώτο ελληνικό διαδραστικό digital περιοδικό, αποκλειστικά για iOS και Android Tablets». Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Marketing Week «ο κόσμος αλλάζει, δεν μπορείς να μένεις κολλημένος στα ίδια». Καλές οι «καινοτομίες», αλλά και κάποιες σταθερές αξίες καλό είναι να τηρούνται, όπως για παράδειγμα οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή τους εργαζόμενους…

Keywords
εδοεαπ, εδοεαπ, εν λόγω, συμμετοχή, εκλογες, νέα, αθηνα, θεσσαλονικη, ΕΣΗΕΑ, αρης, κουρεμα, psi, σταυροι, επηεα, δραση, ΕΡΤ, δεη, δολ, bmw, hyundai, συλληψεις, εταιρεία, ιμακο, ΑΝΤ1, ios, android, tablets, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, ελενη, αμοιβες, δολ, ιμακο, hyundai, ios, ασφαλιστικα ταμεια, βρισκεται, γινει, διευθυνση, δημοσιο, διοικηση, ευρω, ειπε, εν λόγω, επηεα, εποχες, ερευνα, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ιστορικο, λευκα, λογο, μιμης, μηνες, μπορεις, ονομα, πετρος κωστοπουλος, πηγη, προγραμματα, προσληψεις, ρολο, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, τμημα, φυσικα, φορα, χρηστος, χριστινα, κωνσταντινος, ακυρα, εκπομπες, ιδιαιτερα, κωστοπουλος, μια φορα, οργη, παυλος, τηλε
Τυχαία Θέματα