Οι Ταλιμπάν εξήγγειλαν τη δολοφονία του πρώην προέδρου του Πακιστάν

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν σε βίντεο που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, απειλούν να χρησιμοποιήσουν βομβιστές αυτοκτονίας και ελεύθερους σκοπευτές για να σκοτώσουν τον πρώην πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, όταν επιστρέψει στο Πακιστάν από την εξορία.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Αντνάν Ρασίντ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας του Μουσάραφ να δηλώνει: “Οι μουτζαχεντίν του Ισλάμ έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα για να στείλει τον Μουσάραφ στην κόλαση. Υπάρχουν βομβιστές αυτοκτονίας, ελεύθεροι σκοπευτές καθώς

επίσης μια ειδική ομάδα επίθεσης και μάχης”.

Ο Μουσάραφ εξαγρίωσε του Ταλιμπάν και άλλες οργανώσεις ακολουθώντας τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και εξαπολύοντας εκστρατεία εναντίον των ενόπλων οργανώσεων.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν αναμένεται να επιστρέψει αύριο στη χώρα του, ύστερα από τέσσερα χρόνια στο Ντουμπάι όπου έζησε αυτοεξόριστος, για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μετά τις εγγυήσεις που του δόθηκαν ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί.

Πηγή:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα