“Φαρ Ουέστ” στις φυλακές Τρικάλων- 11 συνολικά οι δραπέτες

Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ έχουν εισέλθει σήμερα το πρωί στις φυλακές Τρικάλων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, μετά την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης που σημειώθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή.

Έπειτα από την έρευνα των αντρών της Αστυνομίας και από την καταμέτρηση των εγκλείστων, φαίνεται πως έντεκα είναι οι αλλοδαποί κρατούμενοι που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η

οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με έντονους πυροβολισμούς. Να σημειωθεί πως δύο από τους εξωτερικούς φρουρούς τραυματίστηκαν , ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ ο πιο σοβαρά τραυματισμένος φρουρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες ώρες, έως και δέκα κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.
Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτοκίνητο συνεργών των κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν. Μετά την απόπειρα απόδρασης επικράτησε αναταραχή στις φυλακές και κρατούμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα.
Δεν ξεχνάμε επίσης πως στις 24 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων η επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού, κατά την οποία δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των φρουρών και του βαρυποινίτη και των συνεργών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα