Δεν αποκλείει ο Δένδιας να ξανανοίξει ο φάκελος της 17Ν

Στα σημαντικά προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος αλλά και στην απειλή που δημιουργούν για το σύστημα ασφάλειας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές κάνοντας λόγο για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο υπουργός ανέφερε πως έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της φυλακής υψίστης ασφάλειας στον Δομοκό, την εξωτερική φρούρηση της οποίας θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία,

όπως και τον έλεγχο των πυλών εισόδου- εξόδου, ενώ επισημαίνει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την επιστροφή στο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε πριν τον νόμο Καστανίδη, για τη αποσυμφόρηση των φυλακών.

Αναφερόμενος σε περιπτώσεις ατόμων που είχαν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας και σήμερα είναι ελεύθερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές τονίζοντας ότι «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης»ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, ο κ.Δένδιας απάντησε πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται» τονίζοντας πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».

The post Δεν αποκλείει ο Δένδιας να ξανανοίξει ο φάκελος της 17Ν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα