Ποια θέματα θα τεθούν στο ECOFIN

Την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένο να διαξαχθεί το πρώτο ECOFIN της χρονιάς και τα θέματα για συζήτηση είναι αρκετά.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί η παρουσίαση του προγράμματος εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας, η κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας, η εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης, καθώς και η εφαρμογή του Συμφώνου Σραθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

θα προεδρεύσει της Συνόδου. Θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας, στο οποίο οι υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση και θα ενημερωθούν για τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά τη διακυβερνητική συμφωνία, με στόχο την λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Εκκαθάρισης.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις της εφαρμογής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας και η Ελληνική Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας και τις προτεραιότητές της.

Το Συμβούλιο αναμένεται να υοθετήσει απόφαση, η οποία θα πιστοποιεί την ύπαρξη υπερβολικού ελλείματος στην Κροατία, με την σύσταση να σταματήσει αυτή η κατάσταση μέχρι το 2016.

Μετά το τέλος της Συνόδου του ECOFIN θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

The post Ποια θέματα θα τεθούν στο ECOFIN appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα