Δεκτό το αίτημα Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε και έλαβε την ομόφωνη έγκριση από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην χερσόνησο της Κριμαίας, μετά την απόρριψη της πρότασης της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις βάσει μιας συμφωνίας που θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της τελευταίας.

Μετά την ομόφωνη απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης για στρατιωτική επέμβαση στην χερσόνησο της Κριμαίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε έκτακτη συνεδρίαση στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά από αίτημα

της Βρετανίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου μπορεί να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόφασή του.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία το Συμβούλιο του Βόρειου Ατλαντικού, με έδρα τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, πρόκειται την ερχόμενη 3η Μαρτίου να συνεδριάσει αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία. «Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Βορείου Ατλαντικού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι Ντεσίτσια.

Η απόφαση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης προκάλεσε την άμεση αντίδραση της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία εκτάκτως συγκάλεσε το συμβούλιο Ασφαλείας για να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντηση.

«Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Ουκρανία, της απειλής της ζωής των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των συμπατριωτών μας, και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ουκρανική επικράτεια (στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας) υποβάλλω πρόταση σχετικά με τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας μέχρι την εξομάλυνση της κοινωνικοπολιτικής κατάσταση στη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Παράλληλα σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου της Κριμαίας στο οποίο απεικονίζονται ένοπλοι στρατιώτες να εισβάλλουν στο κτίριο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην είσοδο του κτιρίου.

Οι αρχές της Κριμαίας σε συνεργασία με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας αναλαμβάνουν από κοινού τη φύλαξη σημαντικών κτιρίων στη χερσόνησο, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου του Στόλου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αναλάβει τη φύλαξη ορισμένων κτιρίων της περιοχής.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Δεκτό το αίτημα Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα