Απίστευτο: Παρατείνουν την απόσπαση υπαλλήλων της ΕΡΤ στο ΤΑΥΤΕΚΩ για τρία χρόνια

Μια σκανδαλώδης απόφαση του υπουργού Εργασίας

Την 11η Ιουνίου με απόφαση του Α. Σαμαρά υπογράφηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ακολούθως η υπουργική απόφαση με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν 2.600 εργαζόμενοι. Απολύθηκαν όμως όλοι οι εργαζόμενοι;

Αυτό παραμένει ένα άλυτο…μυστήριο ελέω του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου

Εργασίας που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή με τίτλο «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» προβλέπεται η παράταση απόσπασης για τρία χρόνια εργαζομένων του ΟΤΕ και της ΕΡΤ(!) που εργάζονται στο ταμείο ασφάλισης υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ με απόσπαση και όχι μετάταξη, συνεχίζουν να δουλεύουν και μάλιστα επεκτείνεται η απόσπασή τους κατά τρία χρόνια, μετά την πενταετή απόσπασή τους η οποία και έληξε, αλλά δεν μπορούν –εκ των πραγμάτων- να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση απόσπασης η οργανική θέση παραμένει στον πρώτο οργανισμό, ενώ αντίθετα η μετάταξη σημαίνει και αλλαγή της οργανικής θέσης στο νέο οργανισμό.

Αθάνατη Ελλάδα…

φωτογραφία: fosphotos.com

The post Απίστευτο: Παρατείνουν την απόσπαση υπαλλήλων της ΕΡΤ στο ΤΑΥΤΕΚΩ για τρία χρόνια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα