Σε εξέλιξη μεγάλη νατοϊκή άσκηση με συμμετοχή της Ελλάδας

Άσκηση για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων με κωδική ονομασία «Cyber Coalition 13»

Στην άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, που είναι σε εξέλιξη, συμμετέχει και η Ελλάδα. Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των κρατών μελών της συμμαχίας στις διαδικασίες εντοπισμού, αναφοράς και αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό-επιχειρησιακό-τακτικό), καθώς και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων τόσο σε θέματα συνεργασίας μεταξύ Εθνικών φορέων, αλλά και

μεταξύ των Κρατών-Μελών. Σε εθνικό επίπεδο στην άσκηση , η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2008,συμμετέχουν η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, επιτελείς των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων, καθώς και λοιποί δημόσιοι φορείς κυβερνοάμυνας και εθνικοί πάροχοι διαδικτύου. Η νατοϊκή άσκηση που ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ και έχει την κωδική ονομασία “Cyber Coalition 13”.

Με αυτή την άσκηση, δοκιμάζονται ακόμη τα διαδικτυακά συστήματα ασφαλείας του ΝΑΤΟ , που εκσυγχρονίζονται διαρκώς με στόχο να παραμένουν απρόσβλητα σε «χακερς» και άλλους διαδικτυακούς «πειρατές» με ύποπτες διασυνδέσεις.

Χρήστος Καπούτσης

The post Σε εξέλιξη μεγάλη νατοϊκή άσκηση με συμμετοχή της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα