Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αποκαλύπτει στο «Π»: Αυτό εννούσε ο Σαμαράς με τα «μαξιλάρια»

Αποκλειστική συνέντευξη στο paraskhnio.gr – webtv και στον Θοδωρή Δαφέρμο

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της Suddeutsche Zeitung για τα «μαξιλάρια» της κυβέρνησης, εξηγεί ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Π».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον κάβο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 είπε με νόημα ότι «σ’ αυτό

αναφέρεται το «μαξιλάρι» του κ. Σαμαρά».

Ο βουλευτής της ΝΔ ακόμη τοποθετείται για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ξεκαθαρίζοντας ότι «να επανέρχεται αυτό το θέμα σήμερα χωρίς να υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία και όταν έχουν καταλήξει σε πορίσματα, δεν βοηθάει σε τίποτα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι αν εμείς έχουμε μια διαφωνία με την πολιτική που άσκησε ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι για λόγους οικονομίας.

Καθώς, η αρχική σύμβαση αφορούσε την αγορά δύο υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό άλλων τεσσάρων υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Η απόφαση της τότε κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου ήταν η αγορά τεσσάρων τελικά υποβρυχίων με το κόστος της σύμβασης να αυξάνεται κατά 500 εκ. Ευρώ. Αυτή ήταν η δική μας διαφωνία.»

Επιπλέον, ερωτηθείς για την άποψη που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, διαφώνησε με την άποψη του υπουργού υπογραμμίζοντας ότι «στην Ελλάδα υπάρχει υψηλή φορολόγηση.

Ιδιαίτερα σήμερα που τα εισοδήματα έχουν μειωθεί. Ως φιλελεύθεροι εμείς θέλουμε να υπάρξει μείωση της φορολογίας».

Ακόμη στην ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου τόνισε ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά. Ο κ. Στουρνάρας έχει δείξει την επάρκειά του και ως πολιτικός. Ο κ. Στουρνάρας κάνει καλά τη δουλειά του και έχει κύρος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στις δύσκολες ψηφοφορίες που ακολουθούν και στο ενδεχόμενο εκλογικού ατυχήματος υποστήριξε ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016. Αυτή είναι η επιθυμία του πρωθυπουργού. Αυτή είναι η αταλάντευτη επιθυμία της ΝΔ. Σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν και άλλα κόμματα. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από πολλαπλές εκλογές.

Δεν υπάρχει θέμα για το πως θα περάσουν κάποια νομοσχέδια. Θα περάσουν τα νομοσχέδια καθώς οι βουλευτές είναι πατριώτες και θα κάνουν το καθήκον τους».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον κάβο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 είπε με νόημα ότι «σ’ αυτό αναφέρετε το «μαξιλάρι» του κ. Σαμαρά».

The post Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αποκαλύπτει στο «Π»: Αυτό εννούσε ο Σαμαράς με τα «μαξιλάρια» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα