Απίστευτο! Ο Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι «κομμάτιασε» επιχειρηματία!

Του Γιάννη Ντάσκα

Ποιος θυμάται σήμερα τη Σπετσοπούλα και τη διάσημη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του διάσημου ζάπλουτου και μεγάλου ανταγωνιστή ενός άλλος ζάπλουτου και διάσημου που συγκλόνισε με τις πράξεις και τους γάμους του ΗΠΑ και Ευρώπη;
Ποιος θυμάται το πώς έπεσε το αεροπλάνο και σκοτώθηκε έτσι ξαφνικά ο Αλέξανδρος Ωνάσης; Ποιος μπορεί να είναι βέβαιος πως πέθανε ξαφνικά και αβοήθητη στη σκοτεινή Αργεντινή η Χριστίνα Ωνάση; Ολα πια είναι στάχτη και… ιδρύματα. Και σπεκουλαδόρους πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους.
Σήμερα

η σκηνή άλλαξε. Μετά τα νέα τζάκια ήρθαν τα… νεότερα. Ολοι εντυπωσιαστήκαμε θετικά από την άνοδο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο οικονομικό και δημοσιογραφικό στερέωμα και σχεδόν φυσιολογικό ήταν να στριμωχνόμαστε ποιος θα τον συναντήσει.
Με φωτογραφίες δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο εμείς οι δημοσιογράφοι φαινόμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην προσπάθεια να τον… θαυμάσουμε από κοντά. Λίγοι τα κατάφεραν και του πούλησαν και πληροφορίες και φύκια και μεταξωτές κορδέλες και ένας περιώνυμος για την αρχική του φτώχεια σήμερα έχει σπίτια, όπου υπάρχει θέρετρο και λογαριασμοί, όπου υπάρχει… λίστα. Κλειδί, η συνεργασία του με τον επονομαζόμενο Λούα Λούα.
Εκπλαγήκαμε από το κλείσιμο στον Κορυδαλλό και την «εξαφάνιση» του συνεταίρου του Πέτρου Κυριακίδη, τον οποίο συνοδεύουν παραπλανητικές πληροφορίες για Λατινική Αμερική και άλλα φούμαρα.
Αναρωτηθήκαμε πού έγκειται η επίμονη προσπάθεια να βγει άμεσα από τον Κορυδαλλό ο επιχειρηματίας και λύσαμε κάθε απορία από μια τεράστια… συκοφαντική αποκάλυψη της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή η συκοφαντία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, λέει ότι τον επιχειρηματία εφοπλιστή Ανδρεαδάκη «κομμάτιασε» στη Βουλιαγμένη.
Μια γλάστρα με λουλούδια στον επιχειρηματία και ένας φάκελος. Μόλις τον άνοιξε, μια χειροβομβίδα τον «κομμάτιασε» και μόνο από θαύμα επιβίωσε «κομματιασμένος».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας και εκεί που λέει 41χρονος επιχειρηματίας έγκλειστος στον Κορυδαλλό, βάλτε το όνομα του Λούα Λούα. Μακάρι, που θα ’λεγε και ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να υποβάλει την παραίτησή του, να είναι αθώος. Η Αστυνομία, όμως, τι λόγο είχε; Διαβάστε το κείμενό της κατά λέξη:
«Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου ημεδαπού-επιχειρηματία, που έγινε πέρυσι τον Ιούνιο στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 15-06-2012, ο 43χρονος παθών παρέλαβε στην οικία του στη Βουλιαγμένη Αττικής, από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, στον οποίο αναγραφόταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του.
Οταν στη συνέχεια ο 43χρονος άνοιξε το μεταλλικό κουτί εντός της οικίας του, προκλήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.
Οπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν ‘‘παγιδευμένο’’ το μεταλλικό κουτί.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς ‘‘ρόλους’’, επτά συνολικά ημεδαποί. Πρόκειται για έναν 41χρονο επιχειρηματία, έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, έναν 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 41χρονος βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία.
Από τους συγκατηγορούμενούς του, τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Οι προπαρασκευαστικές πράξεις έγιναν από τον 49χρονο ημεδαπό, ο οποίος από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι. Η αμοιβή για το ‘’συμβόλαιο θανάτου’’ καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ.
Ο συγκεκριμένος ημεδαπός, μετά από μεσολάβηση του πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το ‘‘συμβόλαιο θανάτου’’ και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε και δεν εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.
Τελικά, το ‘‘συμβόλαιο θανάτου’’ ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών.
Την 15-6-2012 τα τρία αυτά άτομα μετέβησαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα, όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και τον φάκελο.
Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.
Οι τρεις δράστες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, μετέβησαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο, για δύο ημέρες.
Από τους επτά εμπλεκόμενους συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης οι πέντε και ειδικότερα οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον 10ο Τακτικό Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για να απολογηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα