Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες στα δάση για τη μείωση των πυρκαγιών-«Κόκκινος» συναγερμός και σήμερα

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση από την δύση έως την ανατολή του ηλίου αλλά και σε ενίσχυση της αστυνόμευσης προχωράει η Ελληνική Αστυνομία, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη την Τρίτη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή χθες, Τρίτη και θα ισχύσει έως και το Σάββατο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες στα δάση

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, διαμήνυσε ότι η επαγρύπνηση του κρατικού μηχανισμού οφείλει να φτάσει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και πως η «Πολιτεία δεν θα μείνει άπραγη

απέναντι στη μείζονα απειλή για τον φυσικό μας πλούτο».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, «σύμφωνα με τα πρόσφατα της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι μισές περίπου πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτιά τους οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».

«Κόκκινος» συναγερμός και σήμερα σε 11 περιοχές

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση της Γ.Γ.Π.Σ. αφορά, ειδικότερα, τις εξής περιοχές: Αττική (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), Βοιωτία, Φθιώτιδα (νότια), Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία (Τρίπολη), Λακωνία (Μολάοι), Κυκλάδες, Σκύρο και Χίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα