Αναβάλλεται η εκδίκαση της έφεσης Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η εκδίκαση της έφεσης του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε, για να προσδιοριστεί εκ νέου μέσα στον Μάρτιο του 2015.

Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία λόγω της αποχής των δικαστικών υπαλλήλων στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, αλλά και λόγω της απεργίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Δομοκού, οι οποίοι δεν επέτρεψαν

τη μεταγωγή του Κορκονέα στο Εφετείο Λαμίας, το οποίο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» ενόψει της εκδίκασης.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας με βάση την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού της Αμφισσας είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, και μάλιστα κατά αυστηρότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου που του απέδιδε ενδεχόμενο δόλο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρισθεί ούτε ένα ελαφρυντικό, με απόφαση ποινής ισόβιας κάθειρξης.

Στο Βασίλη Σαραλιώτη είχε επιβληθεί ποινή 10 ετών κάθειρξης καθώς η κατηγορία την οποία αντιμετώπιζε ήταν αυτής της ψυχικής συνδρομής, της απλής συνέργιας, στο έγκλημα του Κορκονέα, ενώ τον Οκτώβρη του 2011 ζήτησε από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στις φυλακές της Κασσάνδρας επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή με τον όρο παραμονής του στο νομό της Δράμας, μετά από μόλις έναν χρόνο παραμονής του Σαραλιώτη στη φυλακή.

Ο Αλέξης Κούγιας παραμένει συνήγορος του Κορκονέα, αλλά απουσίαζε από το δικαστήριο, ενώ συνηγόρησε στην εξασφάλιση των συνθηκών εξέλιξης της δίκης και ο συνήγορος του Βασίλη Σαραλιώτη Θύμιος Καραΐσκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια, «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη κατά πλειοψηφία, διότι απερρίφθη το αίτημά του για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Στην απόφαση της πλειοψηφίας, μειοψήφησε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, ο αρχαιότερος Δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι διετύπωσαν στα Πρακτικά την άποψή τους ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν τέλεσε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, αλλά με ενδεχόμενο και επίσης εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να του αναγνωρισθεί ελαφρυντικό».

«Το δικηγορικό μας γραφείο παρίστατο σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και ζήτησε την πρόοδο της δίκης, αλλά λόγω του ότι η Γραμματέας της Έδρας συμμετείχε στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, η δίκη αναβλήθηκε με πιθανότερη ημερομηνία προσδιορισμού αυτή του Μαρτίου του 2015, χωρίς όμως να προσδιορισθεί η ακριβής ημέρα», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η Πολιτική Αγωγή που εκπροσωπούνταν από τους Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή της υποθέσεως, διότι, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ο προσδιορισμός της δίκης τους αιφνιδίασε και δεν είχαν προετοιμαστεί.

Ο Κατηγορούμενος, ο οποίος εκπροσωπούνταν στο Δικαστήριο από το δικηγορικό μας γραφείο διότι λόγω της απεργίας δεν είχε μεταχθεί στα δικαστήρια, ζήτησε την πρόοδο της δίκης και δεν υπέβαλε κανένα αίτημα».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Αναβάλλεται η εκδίκαση της έφεσης Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα