Αγ. Βαρβάρα: Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων

Αντισυνταγματική έκρινε την διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων του δήμου Αγίας Βαρβάρας το Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ διατάχθηκε η...
οριστική παραμονή τους στην εργασία τους. Παρακάτω το ενημερωτικό σημείωμα του δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση προς την ΠΟΕ ΟΤΑ:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.

Σας ενημερώνω με χαρά ότι σήμερα (08.04.2014) εκδόθηκε η πρώτη οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών,
η οποία κρίνει, οριστικά, ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 που καταργούν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και τους θέτουν σε διαθεσιμότητα αντίκεινται σε σειρά συνταγματικών διατάξεων. Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή γίνεται δεκτή η αγωγή που ασκήσαμε εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και διατάσσεται οριστικά η παραμονή τους στην εργασία τους. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής περιλαμβάνει εξαιρετικά αναλυτικές και τεκμηριωμένες κρίσεις περί της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων διατάξεων του ν. 4172/2013. Σημειώνεται ότι κατά την ίδια δικάσιμο και με τον ίδιο δικαστή είχε συζητηθεί επίσης η αγωγή που ασκήσαμε για το ίδιο θέμα εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αναργύρων, η εξέλιξη της οποίας αναμένεται, ως εκ τούτου, να είναι ομοίως θετική. Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για τη μεγαλύτερη δικαστική νίκη έως σήμερα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα