Αναστέλλει τις διπλωματικές αποστολές ο Αβραμόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναστολή λειτουργίας διπλωματικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια «να ανατάξει η χώρα την οικονομία, να υπερβεί κρίσεις».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι θα κλείσουν κάποιες διπλωματικές υπηρεσίες στο εξωτερικό -για τις οποίες θα ενημερωθεί η Βουλή- μελετάται η δυνατότητα να ανοίξουν αλλού πιο

«ευέλικτες» υπηρεσίες, όπως τις χαρακτήρισε, με λιγότερο αριθμό υπαλλήλων «με συγκεκριμένη αποστολή που έχει να κάνει και με την προώθηση επενδύσεων, αλλά και  το γεφύρωμα με χώρες που δυστυχώς στο παρελθόν ήταν έξω από το οπτικό πεδίο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, το ΥΠΕΞ ως «το πιο φτωχό υπουργείο».  «Εάν δείτε σε ένα σχήμα πίττας τι αναλογεί στο κάθε υπουργείο, στο ΥΠΕΞ αναλογεί μια ευθεία γραμμή, με πολύ σημαντικό ρόλο που έχει ή μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στη συνολική λειτουργία της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα