Η προσφορά της «Αγάπης» στην ΔΕΘ

Η Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη», που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού, ολοκλήρωσε χθες Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 μαζί με πολλές εθελοντικές ομάδες και μη κυβερνητικές οργανώσεις τη συμμετοχή της στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία της είχε ως σκοπό να ενημερώσει για μια σειρά κοινωνικών θεμάτων, να προβάλλει

τις δράσεις και το έργο των εθελοντικών ομάδων που συμμετείχαν και να αυξήσει τον αριθμό των ενεργών πολιτών και τη δυναμική του εθελοντικού κινήματος στην ελληνική κοινωνία.

Η ενότητα εθελοντισμού που προβλήθηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 είχε αντικείμενο την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και των ΖΩΩΝ. Στην πρωτοβουλία δήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν: Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας Δήμου Θέρμης, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Φιλοζωικό Σωματείο «H Αγάπη», Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν από τα μέλη της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» και των υπόλοιπων εθελοντικών ομάδων για τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, για τους τρόπους αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων και για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου οικολογικής συμπεριφοράς στην καθημερινή πράξη όλων μας. Ενημερώθηκαν επίσης για την ευαισθησία που οφείλουμε στα ζώα, ενώ τους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την δράση εθελοντικών ομάδων στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Μέλη και φίλοι της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο, χάρισαν από ένα γλαστράκι με δίγκα ως μια συμβολική χειρονομία για την αξία του πρασίνου στη ζωή μας στους διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι συμπλήρωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της εταιρίας δημοσκοπήσεων ALCO.

Το τελευταίο διήμερο της διάρκειας της Δ.Ε.Θ. (Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου) προβλήθηκε η ενότητα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μέλη και φίλοι της οργάνωσης διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους πολίτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν εθελοντικά σε έρευνα κοινού με θέμα την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Όπως κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, η Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» ενημέρωσε και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες της 77ης ΔΕΘ για τη δωρεά οργάνων, τη νέα γενιά, την υγεία και την πρόνοια, τα παιδιά και την οικογένεια, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Η κ. Έλενα Ράπτη, Ιδρυτικό Μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη», και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση των θεματικών παρουσιάσεων της οργάνωσης δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά είμαστε δίπλα στην κοινωνία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λόγω των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στις πρωτοβουλίες εθελοντισμού. Ενημερώσαμε, μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις, χιλιάδες πολίτες για πολλά κοινωνικά θέματα, για την αξία της προσφοράς, για το χρέος του καθενός να σταθεί δίπλα σ

Keywords
Τυχαία Θέματα