Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ – Απειλές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι

Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στη πόλη Βόλγκογκραντ της Ρωσίας ανέλαβαν δύο άντρες, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα της Τζιχάντ, την Κυριακή, ενώ υπόσχονται ένα «δώρο» για τους επισκέπτες που θα παρευρεθούν στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες αναφέρουν: «Έχουμε ετοιμάσει ένα δώρο για εσάς και όλους τους τουρίστες που θα έρθουν. Εάν φιλοξενήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες,

θα πάρετε ένα δώρο από εμάς για το μουσουλμανικό αίμα που έχει χυθεί». Στο βίντεο, οι άνδρες ντυμένοι στα μαύρα στέκονται μπροστά σε ένα μαύρο πανό με θρησκευτικό περιεχόμενο, που κατά κανόνα συνδέεται με τους εξτρεμιστές τις Αλ Κάιντα.

Να σημειωθεί ότι η ανάληψη αυτή ευθύνης ήρθε την ίδια ημέρα που ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι οι επισκέπτες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, που θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, θα είναι ασφαλείς.

«Θα προσπαθήσουμε να σας βεβαιώσουμε πως τα μέτρα ασφαλείας δεν θα είναι ενοχλητικά ή πολύ εμφανή, έτσι ώστε να μην γίνουν αισθητά από τους αθλητές, τους επισκέπτες ή τους δημοσιογράφους που θα παρευρεθούν στους Αγώνες» δήλωσε ο Πούτιν. «Την ίδια όμως στιγμή, εμείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια θα είναι αποτελεσματική», πρόσθεσε.

The post Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ – Απειλές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα