Πονοκέφαλος στη Χαριλάου Τρικούπη για το «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Μεγάλο θέμα συζήτησης άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κίνηση των 58 της Κεντροαριστεράς για τις κινήσεις που προγραμματίζονται όχι μόνο στο προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο για το πώς θα εμφανιστεί ενόψει των ευρωεκλογών όλη η προοδευτική παράταξη.

Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν μπει σε καλό δρόμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές:

τόσο από την πλευρά των 58, που ορισμένοι δεν θέλουν να έχουν πολιτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Χαριλάου Τρικούπη με ορισμένα στελέχη από την κίνηση των 58, όπως αναφέρουν για παράδειγμα τον κ. Μπίστη, που φαίνεται πως αποτελεί κόκκινο πανί για ορισμένους από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, επειδή όλα αυτά δεν έχουν ξεκαθαριστεί αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με το συντονιστικό όργανο των 58 για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες, δηλαδή ο τρόπος, με τον οποίο θα συνεργαστούν. Αυτό που μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν αλλάζει και δεν αμφισβητείται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα δεν θα είναι μόνο του, όπως μέχρι τώρα, στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή. Δεν θα λέει, δηλαδή, το ψηφοδέλτιο σκέτο ΠΑΣΟΚ όπως από τα μέσα ακόμη του περασμένου καλοκαιριού. Θα είναι υπό τη σκέπη, υπό την πολιτική «ομπρέλα» του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος. Από εκεί και πέρα θα λέει ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, όπως θα λέγεται η κίνηση της Κεντροαριστεράς και όποιος άλλος προστεθεί ως συνεργαζόμενος στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει ακόμη λυθεί και αποτελεί ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση, η οποία θα γίνει αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου λόγω των υποχρεώσεων της ελληνικής προεδρίας που έχει στην Ευρώπη και την Αμερική με τον επικεφαλής της κίνησης, κ. Βούλγαρο, αλλά και άλλα στελέχη των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το περιβάλλον του Τ. Γιαννίτση όσο και από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός παρά το γεγονός ότι ακούγεται το όνομά του για μια θέση στην πρώτη σειρά του ευρωψηφοδελτίου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν τον απασχολεί, αλλά περισσότερο θα ήθελε έναν άλλον ρόλο ενός συντονιστή ανάμεσα στα δύο μέρη. Όμως, ούτε και το όνομα του κ. Παγουλάτου, που ακούγεται έντονα, δεν έχει κλείσει. Δεν αποκλείεται, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε τουλάχιστον ο πρώτος του ευρωψηφοδελτίου να είναι κοινής αποδοχής, κοινής συμφωνίας με την κίνηση των 58.

Πηγή φωτογραφίας Fosphotos - Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Πονοκέφαλος στη Χαριλάου Τρικούπη για το «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα