Δέσμευση Πούτιν γιά μερική αποχώρηση από τα ουκρανικά σύνορα

Γιά μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Οι δυό τους συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία. Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόπωπο της Γερμανίδας καγκαλαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην Άγκελα Μέρκελ ότι διέταξε τη απόσυρση

μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά ουκρανικά σύνορα.

Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας έχει δημιουργήσει φόβους γιά πιθανή εισβολή στην ανατολική πλευρά της Ουκρανίας, όπου οι ρωσόφωνοι πλειοψηφούν – ένα σενάριο που θυμίζει κατά πολύ την προσάρτηση της Κριμαίας και που απεύχονται οι δυτικοί.

Οι Η.Π.Α. παραμένουν επιφυλακτικές όσον αφορά στην απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, θεωρώντας πως οι όποιες πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση πρέπει να ελεγχθούν.Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χάγκελ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οτιδήποτε τονίζοντας όμως ότι η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων «θα ήταν ένα βήμα» για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση «για την αποκλιμάκωση».

The post Δέσμευση Πούτιν γιά μερική αποχώρηση από τα ουκρανικά σύνορα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα