O πραγματικός λόγος της αποπομπής Σταυρίδη

Είναι ο άνθρωπος που έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του, εγχώρια και μη, είναι ο άνθρωπός κλειδί του πιο καυτού θέματος που απασχολεί τη χώρα, το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο λόγος για τον πρώην, πλέον, πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Σταυρίδη.

Κύκλοι στην Αθήνα θέλουν την αποπομπή του κ. Σταυρίδη λόγο της επίμαχης φωτογραφίας του στο αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη να είναι σικέ. Αυτό που συζητιέται πίσω από κλειστές πόρτες, είναι πως εκείνο που πυροδότησε το φιτίλι της απομάκρυνσης του προέδρου

του ΤΑΙΠΕΔ, από τη θέση του κλειδοκράτορα των αποκρατικοποιήσεων είναι η επίμαχη συνέντευξή του σε νορβηγική εφημερίδα. Ο κ. Σταυρίδης φαίνεται πως δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες πολίτες, στη συνέντευξη που έδωσε σε νορβηγικό μέσω ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας τους «ανόητους»! Αυτό ήταν που έφτασε το Μαξίμου στα όρια του και θέλησε να δείξει την πόρτα εξόδου στον κ. Σταυρίδη, ο οποίος ως… πονηρός άνθρωπος διέρρευσε από μόνος του τη φωτογραφία που τον απεικονίζει στο αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη με σκοπό να παραιτηθεί για αυτόν τον… «χαζό» λόγο και να επιδείξει καλή συμπεριφορά. Η αλήθεια όμως είναι άλλη…

Η Νορβηγική εφημερίδα δημοσιεύει την επίμαχη συνέντευξη που… τον έκαψε! Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του : «Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν τώρα μια μοναδική ευκαιρία. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι που δεν κατέστη δυνατό τριάντα χρόνια. Αλλά δεν βλέπω το πάθος, υπάρχει ενθουσιασμός.»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο κατανοεί το γεγονός πως «οι Έλληνες δεν δείχνουν ενθουσιασμό για τις αποκρατικοποιήσεις σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα», ο κ. Σταυρίδης απαντά με έντονο ύφος « Όχι! Αυτό δεν μπορώ να το κατανοήσω! Είναι ανοησία! Αντίθετα, οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι δύο φορές πιο ενθουσιώδεις!»

«Συγγνώμη που είμαι τόσο επιθετικός», είπε, «Αυτό είναι το στυλ μου».

«Είναι εθνική ντροπή. Οι άνθρωποι θέλουν να διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση, αν και η πόλη είναι πνιγμένη στο τσιμέντο. Απλώς να πω όχι, όχι, όχι! Fuck you! Πες μου πώς να φτάσουμε σε ένα ναι. Είμαι τόσο κουρασμένος να ακούω αυτό το «όχι», καταλήγει στη συνέντευξη του.

Μάλιστα ο Νορβηγός δημοσιογράφος που πείρε τη συνέντευξη εξεπλάγη από τον αυστηρό τόνο και τις δυνατές φωνές του κ. Σταυρίδη στις γραμματείς του στο προθάλαμο του γραφείου του. Φωνές που με την απόφαση αποπομπής του δεν θα ξανακουστούν στην Κολοκοτρώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα