Ο Ντάνιελ Λεμπ επενδύει στην Τέχνη και τους Sotheby’s…

Αφού κέρδισε 500 εκατ. δολάρια αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα πέρυσι το καλοκαίρι -όταν όλοι οι άλλοι πουλούσαν πανικόβλητοι- ο μεγαλοεπενδυτής Ντανιελ Λεμπ τώρα επενδύει στον …εκσυγχρονισμό της Τέχνης.

Ο Ντάνιελ Λεμπ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Τhird Point, ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου στις ΗΠΑ με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 13

δισ. δολαρίων, τα πρώτα του κέρδη από την Ελλάδα τα επένδυσε …στην Ελλάδα αγοράζοντας με 60 εκατ. δολάρια την ενεργειακή Energeian Oil & Gas.

Σήμερα γίνετεαι γνωστό ότι το Third Point, εξαγόρασε το 5,7% του Οίκου Sotheby’s με τις πασίγνωστες δημοπρασίες έργων τέχνης. Στόχος του Λεμπ είναι να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες από την μετάβαση του Sotheby’s στην ψηφιακή εποχή και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας των δημοπρασιών έργων τέχνης.

Ο ίδιος ο Ντάνιελ Λεμπ και η σύζυγός του Μάργκαρετ κατατάσσονται μεταξύ των 200 σημαντικότερων συλλεκτών παγκοσμίως. Το Third Point δαπάνησε 156,7 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του μεριδίου στον Οίκο Sotheby’s. Το 2012, τα έσοδα του Sotheby’s έφτασαν τα 768,5 εκατ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Οίκου από τις δημοπρασίες σπάνιων κρασιών, έργων τέχνης και πολύτιμων λίθων. …
Keywords
Τυχαία Θέματα