Citibank: “Συνεχίζουμε στην Ελλάδα”

«Η Citi που εδώ και 48 χρόνια εξυπηρετεί τους πελάτες της, είτε είναι εταιρικοί, είτε είναι ιδιώτες παρέχοντας πάνω από όλα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σέρβις θα συνεχίσει στην Ελλάδα», δήλωσε στο site toxrima.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της Citibank στην Αθήνα, καταρρίπτοντας το «μύθο» που την ήθελε να αποχωρεί από την Ελλάδα

και μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Να θυμίσουμε ότι ήδη από το περασμένο φθινόπωρο η Citibank αναδιοργάνωσε το χάρτη των υποκαταστημάτων της, διακόπτοντας τη λειτουργία σε 16 από αυτά και διατηρώντας της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας. Παράλληλα, η τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης για τη μείωση του απασχολούμενου προσωπικού κατά 200 άτομα.

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων της Citibank στην περιφέρεια, το δίκτυο καταστημάτων περιορίσθηκε στα 21 σημεία, εκ των οποίων 19 θα είναι στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. H Citibank από το ξέσπασμα της κρίσης και την επιδείνωση των συνθηκών στη χώρα ακολουθεί πολιτική περιορισμού των δραστηριοτήτων της, μειώνοντας σε πρώτη φάση τον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η ολοκληρωτική αποχώρηση δύο μεγάλων ξένων τραπεζικών ομίλων από τη χώρα, της CreditAgricole που είχε στον έλεγχό της την Emporiki και της SocieteGenerale (GenikiBank).

Η μείωση της παρουσίας ή και η αποχώρηση ξένων τραπεζών από τη χώρα μας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του κινδύνου χώρας, αλλά και της γενικότερης συρρίκνωσης των τραπεζών παγκοσμίως.

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

Η Citibank εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1964 αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ναυτιλιακού και του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate). Τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε η επέκταση στη Λιανική Τραπεζική. Σήμερα διατηρεί θέση στη χώρα στους τομείς: Κάρτες, Citigold Personal Banking, Παγκόσμιες Υπηρεσίες Συναλλαγών, Θεματοφυλακή, Ανάδοχοι ελληνικών ομολόγων, Αγορές Συναλλάγματος, εμπορευμάτων και παραγώγων.

Βull οι ελληνικές εξαγωγές

Ιδιαίτερα θετική για τις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών εμφανίζεται η Citi, σε έκθεσή της στην οποία προβλέπει “υπεραπόδοση” της Ελλάδας σε σχέση με τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος τον Ιανουάριο επανέλαβε την πρόβλεψη για Grexit, υποστηρίζει ότι οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποφέρουν αποτελέσματα για την Ελλάδα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική κατανομή στις εξαγωγές αγαθών, τις παραγγελίες για εξαγωγή μεταποιητικών αγαθών και την πορεία των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, προβλέπει ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία θα αποδώσουν καλύτερα σε σχέση με τα άλλα κράτη-μέλη. Με βάση στατιστικά στοιχεία του ΔΝΤ, η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση, με το 34% των εξαγωγών της να κατευθύνεται σε αυτές τις περιοχές. Αμέσως μετά ακολουθούν η Ιρλανδία και η Φινλανδία.

Πηγή: http://www.toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα