Ενεχυροδανειστήρια: Ο κλέψας…του κλέψαντος

Το ένα στα δύο ενεχυροδανειστήρια “κλέβει”,σύμφωνα με ελέγχους του ΣΔΟΕ. Η οικονομική κρίση συνέβαλε στο να ανοίξουν πολλά ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Αθήνα,καθώς η ανάγκη των πολιτών για χρήματα τους οδηγούσε στο ξεπούλημα κοσμημάτων και αντικειμένων μεγάλης αξίας.

Μέχρι τώρα, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 300 ενεχυροδανειστήρια και έχουν εντοπιστεί πολλές παρεμβάσεις,σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένες

περιπτώσεις:

1.Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε αδήλωτη αποθήκη ενεχυροδανειστηρίου στο 2ο υπόγειο κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου και κατάσχεσε 35 κιλά κοσμήματα σε τέσσερις σακούλες, έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα.

2.Ανακαλύφθηκε παράνομο ενεχυροδανειστήριο στη Θεσσαλονίκη με χώρο τήξης χρυσού, όπου δεν εκδίδονταν τιμολόγια πώλησης για κοσμήματα αξίας 26.240 ευρώ, δεν εκδίδονταν τιμολόγια αγοράς- δελτίου αποστολής για χρυσά κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.Κατασχέθηκαν 26.000 ευρώ σε μετρητά, τιμαλφή αξίας 80.000 ευρώ, δύο συσκευές τήξης χρυσών κοσμημάτων, μία συσκευή καθαρισμού κοσμημάτων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ο 58χρονος Ελληνοαυστριακός ιδιοκτήτης του παράνομου ενεχυροδανειστηρίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ο έλεγχος έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Η Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο ελέγχου αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού που απεστάλησαν από τη χώρα μας στο εξωτερικό.Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, έχουν παραληφθεί στοιχεία αποστολών και εξαγωγών με δηλωθέντα προϊόντα χρυσό, κράματα χρυσού, κοσμήματα κλπ, κατά τα έτη 2010-2012 από 36 πρακτορεία. Τα στοιχεία αυτά, έχουν αποσταλεί για έλεγχο στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα