ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

16:50 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Έντονες είναι πλέον οι ανησυχίες για το μέλλον του ΕΟΠΠΥ, λόγω της μειωμένης και προβληματικής χρηματοδότησης του οργανισμού αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων του, όπως τις εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του οργανισμού, Κ. Σουλιώτης.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Θολό φαίνεται το μέλλον του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που καλύπτει υγειονομικά σχεδόν 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει την αύξηση του ελλείμματος της κοινωνικής ασφάλισης μέσα στο 2012, όπως επεσήμανε

ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Κυριάκος Σουλιώτης.

Ο Κ. Σουλιώτης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή πρόσφατη ημερίδα για τα Μεταβολικά Νοσήματα, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της χρηματοδότησης του οργανισμού, καθώς μια ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων θα σημάνει και μείωση των εισφορών, εκθέτοντας το σύστημα σε νέες οικονομικές περιπέτειες.

Επιπλέον, προειδοποίησε, ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, θα αυξηθεί το 2012, επειδή ο οργανισμός καλείται να λειτουργήσει με περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που μειώνονται παράλληλα μισθοί και αυξάνεται οι ανεργία.

Έτσι, πρότεινε την αναπροσαρμογή των εισφορών στα ταμεία, ώστε να πληρώνουν λιγότερο ή ακόμη και καθόλου οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και περισσότερο υπόλοιποι. Εμφανίστηκε, μάλιστα, θετικός στο ενδεχόμενο εφαρμογής ενός Κοινωνικού ΦΠΑ, ο οποίος προβλέπει την απόδοση ενός μέρους από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, έως και 2%, στο χώρο της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα