ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

16:20 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Λας Βέγκας καθώς η πολιτεία της Νεβάδα έδωσε την απαραίτητη άδεια στην Google που προωθεί αυτό το εγχείρημα. 

Το πρώτο όχημα που θα οδηγεί τον εαυτό του στους δύσκολους δρόμους του Λας Βέγκας θα είναι ένα Toyota Prius το οποίο θα έχει στην οροφή του μια κάμερα ενώ θα είναι

και επανδρωμένο με ραντάρ λέιζερ για να ελέγχει την κίνηση, τους πεζούς και τις αποστάσεις με τα άλλα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Οι μηχανικοί της Google έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες δοκιμές με πιο πρόσφατη αυτή στους δρόμους της Καλιφόρνια , όπου το ρομποτικό όχημα διέσχισε τη φημισμένη γέφυρα Golden Gate Bridge του Σαν Φρανσίσκο.

Σε όλα τα τεστ μέσα στο όχημα βρισκόταν πάντα ένας επιβάτης ο οποίος έλεγχε τα συστήματα του οχήματος ενώ ήταν ανά πάσα στιγμή να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του συστήματος, τον Σεμπάστιαν Θραν το αυτοκίνητο έχει ήδη διανύσει 225. 308  χιλιόμετρα χωρίς κανένα ατύχημα.

Ο Μπρους Μπρέσλου, επικεφαλής του τομέα μεταφορών στη Νεβάδα, δήλωσε στο BBC πως αυτά είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Η πολιτεία της Νεβάδα ενέκρινε τη σχετική άδεια τον Μάρτιο και ο στόχος σύμφωνα με τους αρμόδιους είναι σταδιακά να δώσουν αντίστοιχες άδειες σε πολίτες που θέλουν να αγοράσουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα