ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

16:05 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Αυξάνονται οι θεσμικές φωνές στην Ευρώπη που αμφισβητούν το δημοσιονομικό σύμφωνο ως έχει, δίνοντας πλέον έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Σήμερα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο Σούλτς απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ζήτησε να ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο με «μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης», ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα

είπε τα εξής:

«Αν συνοδεύαμε το σύμφωνο σταθερότητας με μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης, είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκαμε περισσότερη υποστήριξη στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται ως αντάλλαγμα για τη διεθνή βοήθεια».

«Έχουμε επιτακτική ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι ζήτημα δικαιοσύνης προς τις μελλοντικές γενιές αλλά η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός»  τόνισε ο ίδιος.

Επίσης επισήμανε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στα έσοδα αντί να γίνονται μόνο περικοπές στις δημοσιονομικές δαπάνες και υπογράμμισε πως ο έλεγχος των ελλειμμάτων, ελαφραίνοντας την εξυπηρέτηση του χρέους, θα μπορούσε να δώσει περιθώρια ελιγμού στις διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να προωθήσουν μεγάλες επενδύσεις.

Τέλος ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ζήτησε να θεσπιστεί το ταχύτερο δυνατόν ένας φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην Ευρώπη για να υπάρξει μια επιπλέον πηγή εσόδων για τα κράτη, αναγνωρίζοντας πως το σχέδιο αυτό συναντά «μαζική αντίσταση».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα