ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

17:45 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα μέρος των 6.000 εγγράφων που κατασχέθηκαν από το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν κατά την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων πέρυσι στις 2 Μαΐου.

Σήμερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ δημοσιοποίησε  17 έγγραφα από τα οποία προκύπτει  η ανησυχία του ηγέτη της Αλ Κάιντα για

τη συνοχή της οργάνωσής του.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα των 175 σελίδων και χρονολογούνται από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Απρίλιο του 2011, ο Μπιν Λάντεν σε επιστολές του προς τους αξιωματούχους της οργάνωσης εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι αποξενώνονται από την ιδεολογία της τζιχάντ.

Επίσης συμβουλεύει να αποφεύγονται οι επιθέσεις στον ισλαμικό κόσμο και προτείνει να επικεντρώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε άλλα έγγραφα φαίνεται ότι οι σχέσει της Αλ Κάιντα με το Ιράν ήταν τεταμένες, ενώ δεν προκύπτει ότι υπήρχε θεσμική υποστήριξη από το Πακιστάν.

Όσον αφορά στην «Αραβική Άνοιξη» τη χαρακτήρισε ως μια αξιοθαύμαστη στιγμή στην ιστορία των Μουσουλμάνων.

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το κρησφύγετο στην Αμποταμπάντ περιλαμβάνονται το ημερολόγιό του καθώς και αλληλογραφία μεταξύ του ίδιου και συνεργατών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα