ΝΤΡΑΓΚΙ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ

16:25 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ανάπτυξη, μέσω λιτότητας, επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη είναι υπαρκτοί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χαρακτήρισε απαραίτητη τη δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωζώνη. Υποστήριξε δε, ότι για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να κάνουμε πιο ανταγωνιστικές τις οικονομίες της ζώνης τους ευρώ και ότι γι’ αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.

«Αναμφισβήτητα πρέπει να αποκαταστήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ,

υποστηρίζοντας ωστόσο, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι μέρος της προσπάθειας γι’αυτό το στόχο.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής να πλήττουν προσωρινά την ανάπτυξη, αλλά μακροπρόθεσμα την υποστηρίζουν.

Κάλεσε δε τις κυβερνήσεις να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις προκειμένου να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα, αλλά και να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.

Ο Μάριο Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα έρθει σταδιακά εντός του 2012. Ακόμη εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κάτω από το 2% στις αρχές του 2013.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέκλεισε ενδεχόμενη μείωση του επιτοκίου, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για μείωση επιτοκίου, ενώ χαρακτήρισε πρώιμη κάθε συζήτηση λήψης έκτακτων μέτρων στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην Ισπανία, επισημαίνοντας ότι ναι μεν αναγνωρίζει της ισπανικής κυβέρνησης, αλλά είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για την αποφυγή πιστωτικού κραχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα