Ξεκινά σήμερα η «επιχείρηση-διεύρυνση»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την έναρξη σειράς πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διευρύνει την επιρροή του και να προσελκύσει στις τάξεις του ανεξάρτητους βουλευτές που κινούνται σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Στόχος δεν είναι απλώς να διευρυνθεί η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ,

αλλά να μεγαλώσει το μπλοκ των αντικυβερνητικών δυνάμεων εκτός και εντός Βουλής. Απώτατος στόχος του Αλέξη Τσίπρα, εξάλλου, είναι να συγκεντρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 121 βουλευτών, που απαιτούνται για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή -δηλαδή να προκληθούν εκλογές.

Προσκλητήριο

Για τον λόγο αυτό, ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την αγωνία τους για τις παρουσίες στη σημερινή εκδήλωση, προκειμένου να φανεί πόση επιρροή έχει η ανοιχτή πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές κατά της «μικρής ΔΕΗ». Η αγωνία των επιτελών της Κουμουνδούρου αφορά κυρίως τη ΔΗΜΑΡ καθώς η Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να λάβει σήμερα τις τελικές της αποφάσεις, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. «Θα ήταν ένα θετικό σήμα αν η ΔΗΜΑΡ αποφάσιζε να εκπροσωπηθεί επισήμως», τονίζει στο matrix24.gr, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, ακόμη κι αν η Αγίου Κωνσταντίνου δεν στείλει επίσημο εκπρόσωπο, στην Κουμουνδούρου αναμένουν να διαπιστώσουν ποιοι και πόσοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα επισημοποιήσουν το «φλερτ» τους με μία «κυβέρνηση Αριστεράς» -δηλαδή πόσοι θα επιλέξουν να δώσουν οι ίδιοι το παρών στην εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν να διαπιστώσουν αν θα εκπροσωπηθεί επισήμως και το κόμμα του Πάνου Καμμένου στην αποψινή εκδήλωση, ενώ θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκας Κατσέλη, των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά και Θόδωρου Παραστατίδη, αλλά και της Θεοδώρας Τζάκρη. Μένει να φανεί αν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Κουμουνδούρου ο επίσης ανεξάρτητος Μάρκος Μπόλαρης, αλλά και ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης -που είχε πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά στη συνέχεια η απόφαση της Κουμουνδούρου άλλαξε, εξαιτίας αναρτήσεων του τελευταίου στη σελίδα του στο facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα