ΒΡΑΔΙΑ – ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ BADMINTON

Ο Νίκος Ξυδάκης συναντά τη Γεωργία Νταγάκη για δεύτερη και τελευταία βραδιά στο μουσικό προαύλιο.

Σε βάθος δρόμου μακρινού. Αυτός είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με την Γεωργία Νταγάκη και ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών παρουσιάζουν απόψε στο Badmitnon. Ένα μουσικό ταξίδι στο οποίο τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι, οι κομψές αποχρώσεις μίας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μίας μουσικής ιστορίας που

καταλήγει στην ποίηση.

Ο γνωστός συνθέτης παρουσιάζει μία επιλογή από αγαπημένα τραγούδια μίας μακριάς προσωπικής διαδρομής που ξεκινά από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς», ερμηνευμένα από τον ίδιο και τη Γεωργία Νταγάκη, μία ξεχωριστή παρουσία, ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνη της Κρητικής λύρας.

Ο Ξυδάκης γεννήθηκε στο Κάιρο το 1952. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, στην παρακμή μιας μεγάλης ελληνικής παροικίας. Η καταγωγή του, είναι από τα νησιά της Σάμου και της Κάσου. Στην Ελλάδα ήρθε το 1963, στο μεγαλύτερο κύμα επιστροφής των Ελλήνων της Αιγύπτου. Η μουσική που γράφει, έντονα αναφέρεται σ’ αυτούς τους τόπους καταγωγής του και κυρίως στον αέρα ενός ολόκληρου κόσμου ελληνικού που περιπλανιόταν σε τόπους άλλοτε ιερούς, άλλοτε κοσμοπολίτικους της κοντινής Ανατολής αλλά και σε βιώματα αυστηρά προσωπικά. Σταθερός και επίμονος στις συνεργασίες του με στιχουργούς, ερμηνευτές και μουσικούς, δίνει ιδιαίτερο βάρος στα λόγια των τραγουδιών. Συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια με τον Θοδωρή Γκόνη και τον Μιχάλη Γκανά, που οι στίχοι τους προέρχονται από μία μεγάλη ποιητική παράδοση ελληνική. Το συγκρότημα με το οποίο ηχογραφεί και εμφανίζεται ζωντανά αποτελείται από εξαίρετους σολίστ ανατολικών οργάνων και δυτικών, οι οποίοι συνηχούν στην ατμόσφαιρα αυτής της μουσικής και την καθορίζουν.

INFO: Στο Θέατρο Badminton, στις 21.00, εισιτήρια 15 & 10 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα