ΣΥΓΚΑΛΕΙ -ΟΛΑ ΜΑΖΙ- ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν το επόμενο διάστημα, ενημερώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος βουλευτές και στελέχη του κόμματος, σε ευρεία συνεδρίαση των κομματικών οργάνων την Τρίτη.

Όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ μαζί συγκαλεί την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος,

σε μία προσπάθεια βουλευτές και στελέχη να ενημερωθούν πλήρως για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και για τις θέσεις του κόμματος.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ευρεία σύσκεψη, συνέχεια των επαφών του με γκρουπ βουλευτών, ενόψει της ψήφισης του σκληρού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης στη Βουλή. Το …μήνυμα που έστειλαν άλλωστε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τέσσερις τουλάχιστον βουλευτές, που η Ιπποκράτους κατατάσσει στο “παπανδρεϊκό” μπλοκ, οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Δριβελέγκας, Θάνος Μωραΐτης και Θεοδώρα Τζάκρη, διαμηνύοντας ότι επρόκειτο να καταψηφίσουν την -αποσυρθείσα τελικά- τροπολογία για την υπόθεση της Siemens, συντάραξε το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα συνοχής στο εσωτερικό του, που δεν αποκλείεται να εμφανιστούν πολλαπλασιασμένα στην ψήφιση των μέτρων.

Την Τρίτη το μεσημέρι λοιπόν, θα συνεδριάσουν από κοινού στην Ιπποκράτους η ΚΟ, η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης, των γραμματέων των τομέων και των μελών Περιφερειακής Πολιτικής. Εκεί, αναλύοντας διεξοδικά τις προσπάθειες του κόμματος εντός και εκτός Ελλάδας για όσο το δυνατόν δικαιότερα μέτρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να ελαχιστοποιήσει τυχόν “απώλειες” από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Θα εμφανίσει εκ νέου ως δεδομένη την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, ενώ θα επαναφέρει το θέμα της απομείωσης του χρέους, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του EFSF, ή με την επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα.

Στο “μήνυμά” του δε προς τους εταίρους μας, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει να σταματήσουν να αναπαράγονται τα αρνητικά στερεότυπα εις βάρος της χώρας μας, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν σε τίποτα να χάσουν δανείζοντας την Ελλάδα, σε αντίθεση με ό,τι πρόκειται να συμβεί εάν η χώρα μας βρεθεί εκτός ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα