Ποια από τα ειδικά μισθολόγια θα γλιτώσουν το «μαχαίρι»

«Πονοκέφαλος» αποδεικνύονται για την κυβέρνηση τα ειδικά μισθολόγια, το οικονομικό επιτελείο της οποίας εργάζεται πυρετωδώς για να βρει ισοδύναμα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν οι περικοπές στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση μιας λίστας με ισοδύναμα μέτρα, ικανά να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αναφέρει το «Έθνος». Τα μέτρα αυτά θα παρουσιαστούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου και θα πρέπει να καλύπτουν

τα ποσά των 200 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 και 400 εκατομμυρίων ευρώ για το 2013, όσα ακριβώς προβλέπονται από τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων.

Άλλωστε, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να μείνει έκθετη σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μη περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Προτεραιότητα δίνεται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία γενικά των ένστολων. Επίσης, η κυβέρνηση σκοπεύει να διαχωρίσει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι λεγόμενοι «μάχιμοι αστυνομικοί». Η διάκριση γίνεται ανάμεσα σε εκείνους που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα ή στις ομάδας ΔΙΑΣ και εκείνους που βρίσκονται σε γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα