ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

09:00 5/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε μία ύστατη προσπάθεια να κερδίσει εκλογικούς πόντους ενόψει Κυριακής.


«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση παρέλαβα επιστολή του Προέδρου Πούτιν, που μου διαβίβασε η Πρεσβεία της Ρωσίας» τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καρατζαφέρης και προσέθεσε: «Αν και η επιστολή είναι προσωπική, νομίζω ότι αντανακλά το ενδιαφέρον της ομόδοξης Ρωσίας για την Πατρίδα μας, γεγονός που το βρίσκω εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

Ως γνώστης των επικοινωνιακών κόλπων, ο κ. Καρατζαφέρης ήταν σίγουρος ότι η δημοσιοποίησή της ύπαρξης επιστολής, αλλά όχι του περιεχομένου της, θα ερμηνεύονταν ως χείρα βοηθείας του Βλαδίμηρου της Ρωσίας προς το Γεώργιο του ΛΑ.Ο.Σ. Όπως και έγινε, μέχρι που κινητοποιήθηκε η ρωσική πλευρά.

«Η ρωσική κυβέρνηση τάσσεται εν γένει υπέρ της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, στηρίζει και σέβεται την ελευθερία επιλογής των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης και εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε ποτέ να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου ελληνικού κόμματος» ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε η ρωσική διπλωματία.

Τώρα τί πραγματικά έλεγε το γράμμα; Ο αποστολέας ήταν… Βλαδίμηρος, αλλά δυστυχώς για τον κ. Καρατζαφέρη, δεν ήταν Πούτιν. Αλλά ο Βλαντιμιρ Τσικβισβίλι, ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα. Ιδού και τί αναφέρει: «Κατόπιν εντολής του κ. Πούτιν, σας διαβιβάζω την ευγνωμοσύνη του για τα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της εκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας… Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής να σας εκφράσω την εξαιρετική μου εκτίμηση και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία και ευημερία».

Keywords
Τυχαία Θέματα