ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

08:45 5/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο πρώτος -πρώην -υπουργός στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ο οποίος στις αυριανές εκλογές θα ψηφίσει στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Γιατί και οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας, εφόσον δεν τους έχει επιβληθεί ως παρεπόμενη ποινή η αποστέρηση των πολιτικών τους πολιτικών

τους δικαιωμάτων, έχουν κάθε δικαίωμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για το λόγο αυτό στις φυλακές του Κορυδαλλού ,όπως και σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα, θα στηθούν κάλπες.Συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό κάλπες θα στηθούν στις αντικές φυλακές, τις γυναικείες, το Νοσοκομείο κρατουμένων και το Ψυχιατρείο των φυλακών.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση σίγουρα θα είναι διαφορετική για τον πρώην Υπουργό ,ο οποίος με άλλη ιδιότητα πλέον , αυτή του προσωρινά κρατούμενου θα βιώσει κάτω από άλλες συνθήκες την εκλογική διαδικασία.

Πολύ περισσότερο, όταν ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης και της φυλάκισής του, έχει προσδώσει στην εμπλοκή του πολιτική διάσταση στρέφοντας τα βέλη του ενάντια στα δύο μεγάλα κόμματα,ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Βεβαίως, αν δεν επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα έχει το δικαίωμα, ακόμα και μέσα από τον Κορυδαλλό, να απέχει από την ψηφοφορία.

Στην κάπλη που θα έχει στηθεί στην απέναντι πτέρυγα των γυναικείων φυλακών μπορούν να ψηφίσουν η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς και οι δύο είναι υπόδικες και ως εκ τούτου δεν έχουν στερηθεί τα πολτικά τους δικαιώματα.

Τα αποτελέσματα μάλιστα από τις φυλακές του Κορυδαλλού, λόγω του μιρκού αριθμού των εγγραμμένων στα εκλογικά τμήματα εντός των τειχών, είναι και από τα πρώτα που κατά κανόνα φτάνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, μέχρι τώρα η ιστορία έχει δείξει ότι οι πολιτκές επιλογές των κρατουμέων δεν συμπίπτουν πάντα με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων .

Keywords
Τυχαία Θέματα