Βίοι αντίθετοι για Ζαρντίμ – Φερέιρα

Λεονάρντο Ζαρντίμ και Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν δύο προπονητές που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα… προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αμφότεροι… παρέλασαν κανονικά, ωστόσο τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον τους έχουν αλλάξει. Ο πρώτος αισθάνεται πιο σίγουρος μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού και δη αυτό στο Μονπελιέ, ο δεύτερος βλέπει την αγχόνη

να πλησιάζει απειλητικά.

Η 8η αγωνιστική για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό χαρακτηρίζεται κρίσιμη όσον αφορά στο βαθμολογικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Άρη και θέλει το τρίποντο για να ξεφύγει κι άλλο από τους διώκτες του, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και θέλει να κάνει μία (ακόμη) νέα αρχή στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει στις νίκες.

Στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν υπάρχει μόνο το βαθμολογικό κίνητρο. Υπάρχει και το προσωπικό του Φερέιρα, ο οποίος βλέπει ολοένα πιο κοντά την πόρτα της εξόδου από την Παιανία. Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να στηρίζει ανοιχτά τον Πορτογάλο προπονητή και να θεωρεί πως τούτη τη στιγμή η απόλυσή του δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, ωστόσο έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη, αφού ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζει ουδεμία βελτίωση στην αγωνιστική του εικόνα, εκτός εξαιρέσεων. Όπως αυτή με την Ξάνθη στα Πηγάδια και τα δύο ημίχρονα με Τότεναμ και Λάτσιο.

Ο Φερέιρα γνωρίζει καλά πως σε κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού «παίζει» το κεφάλι του. Αν δεν έρθει η νίκη τη Δευτέρα κόντρα στον ΟΦΗ είναι δεδομένο πως θα υπάρξει θέμα και θα συζητηθεί εντόνως το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση του τριφυλλιού σκέφτεται πως ακολουθούν συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και δη τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και μία ενδεχόμενη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ενδέχεται να εμπεριέχει ρίσκο. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νέο προπονητή μήπως και οι «πράσινοι» πάρουν τα πάνω τους και παρουσιαστούν με βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στα επόμενα ματς.

Στην αντίπερα όχθη, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ άρχισε με νίκες στην Ελλάδα, προβλημάτισε στην Ευρώπη κόντρα στη Σάλκε, παρουσιάστηκε βελτιωμένος απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά απογοήτευσε με τον Αστέρα Τρίπολης και χρειάστηκε η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ξεκαθάρισε σε παίκτες και τεχνική ηγεσία πως δεν τον ενδιαφέρον μόνο οι νίκες, αλλά επιθυμεί αυτές να συνδυάζονται από ωραίο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως ο φίλαθλος πληρώνει εισιτήριο για να βλέπει μπάλα. Ο Πορτογάλος προπονητής κατάλαβε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπράγκα και ο κόσμος θέλει μία ομάδα επιθετική, γιατί είχε… κακομάθει από τον Βαλβέρδε.

Το εμφαντικό 4-0 κόντρα στην Ξάνθη ήταν το πρώτο δείγμα. Ο Ολυμπιακός είχε κίνηση, ταχύτητα και επιθετικό πνεύμα και αυτό σκόρπισε χαμόγελα. Ωστόσο, αυτό που ισχυροποίησε τον Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού και έδ

Keywords
Τυχαία Θέματα