Η μυστική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου να «χτυπήσουν» τον Κουβέλη

Σαμαράς και Βενιζέλος φέρονται αποφασισμένοι να φορτώσουν στον Κουβέλη τα μέτρα για τα εργασιακά που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή πιθανότατα όχι την Παρασκευή, αλλά τη Δευτέρα.

Οι δύο αρχηγοί θα κατηγορήσουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι η άρνησή του είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δυσμενέστερες οι ρυθμίσεις. Ο λόγος είναι ότι η τρόικα

έχει δεχθεί να υπάρξουν βελτιώσεις από το αρχικό σχέδιο προκειμένου να ψηφιστεί και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Εάν ο Κουβέλης τελικά εμμείνει στην άρνησή του τότε η τρόικα έχει καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση ότι θα ισχύσει το αρχικό σχέδιο. Δηλαδή, όχι μόνον δεν θα κερδηθεί τίποτε στα εργασιακά, αλλά η ΔΗΜΑΡ θα χρεωθεί και τη χειροτέρευση των μέτρων.

Το νομοσχέδιο έχει αποφασιστεί τελεσίδικα ότι θα έλθει για ψήφιση με τη μορφή ενός και μόνον άρθρου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή τα εργασιακά κατατεθούν υπό τη μορφή δεύτερου άρθρου για να διευκολυνθεί η ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει το άρθρο αλλά να υπερψηφίσει το υπόλοιπο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, τότε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ πιθανολογείται βασίμως ότι θα τους ακολουθήσουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εάν αυτό συμβεί το Μαξίμου φοβάται ότι θα ξεσηκωθούν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι δικαιολογημένα θα υποστηρίξουν ότι «δεν μπορούμε να τρώμε εμείς τη λέζα και οι άλλοι να γίνονται μάγκες», όπως περιγράφει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος την κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα