ΒΙΝΤΕΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ…

Στα άκρα οδηγήθηκε από την αρχή της εβδομάδας ο πόλεμος μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και επιστρατεύθηκαν όλα τα μέσα. Ακόμη και τα… οπτικοακουστικά, αφού Συγγρού και Κουμουνδούρου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ακόμη και με βίντεο.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η μεν ΝΔ επιχειρούσε, με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο διένειμε σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά μέσα να τεκμηριώσει οπτικοακουστικά «μαργαριτάρια» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ

επικεντρώθηκε στην ανάδειξη της… συνέπειας λόγων και έργων του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτικό σποτ της Κουμουνδούρου, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς να δηλώνει ευθαρσώς ότι και το Μνημόνιο 2 είναι καταστροφικό για τη χώρα και να προαναγγέλλει ότι θα το καταψηφίσει. Στο ίδιο βίντεο, λίγους μήνες αργότερα, εμφανίζεται η ψηφοφορία της Βουλής επί του Μνημονίου 2 και ο Αντώνης Σαμαράς να ψηφίζει «ναι» σε όλα όταν αναγγέλθηκε το όνομά του από τον προεδρεύοντα στη Βουλή.

Μαργαριτάρια

Η ΝΔ, στον αντίποδα, επικεντρώθηκε στο να αναδείξει τα «μαργαριτάρια» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά την ίδια συνιστούσαν πανσπερμία απόψεων ή και «απειλές» εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Η «βιντεομαχία» της ΝΔ ξεκίνησε με τη διανομή του βίντεο όπου ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, απαντά ότι «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία», όταν ερωτάται πώς θα αντιμετωπίσει η χώρα μας την τουρκική απειλή, αν μειώσει τις εξοπλιστικές της δαπάνες και συνέχισε, την περασμένη Κυριακή με την περίφημη εκπομπή του Ιφικράτη Αμυρά, στην οποία ο εν λόγω «αντάρτης πόλεων» καλούσε το λαό να χρησιμοποιήσει μολότοφ, λοστούς, μαχαίρια και πιστόλια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους «αποικιοκράτες». Παράλληλα, από κύκλους της Συγγρού διέρρευσαν και πλάνα από τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον κ. Αμυρά. Μάλιστα, στην εν λόγω συνέντευξή του, ο κ. Λαφαζάνης τασσόταν υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα, ενώ η ΝΔ φρόντισε να διανείμει και άλλο βίντεο, από ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη το 2010, όταν το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραδεχόταν ότι «καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει έξοδος από το ευρώ». Μόλις χθες, η ΝΔ συνέχισε τη… «βιντεομαχία» διανέμοντας το βίντεο της συνέντευξης  του επικεφαλής της ΚΕΔΑ –συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- Γιάννη Θεωνά στο Θέμα TV, στην οποία έλεγε ότι «αν είσαι και αριστερή κυβέρνηση, βγαίνεις από το ευρώ».

Απάντηση με Κρανιδιώτη, Ψωμιάδη

Το γάντι του πολέμου των βίντεο σήκωσε και η Κουμουνδούρου, καθώς άφησε να διαρρεύσει βίντεο που έδειχνε και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, στενό φίλο και σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πολιτευτή της ΝΔ, να δίνει επίσης συνέντευξη στον Ιφικράτη Αμυρά.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε» πολύ και τις προκλητικές δηλώσεις του υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τις οποίες ο έκπτωτος περιφερειάρχης δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή είναι… αδελφική παράταξη της ΝΔ. Ο κ. Ψωμιάδης διέψευσε τις δηλώσεις αυτές, αλλά

Keywords
Τυχαία Θέματα