Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά για τη σχέση του Νίκου Κοτζιά με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο τους πέρασαν μια σχέση «αγάπης» και σε αυτή την περίοδο συνομιλούσαν καθημερινά.

Ο Κοτζιάς, μάλιστα, πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, εθεωρείτο ως ένας από τους βασικούς διαμορφωτές των δημόσιων παρεμβάσεων του ΑλέξηΤσίπρα, ενώ

κατά πολλούς στην Κουμουνδούρου, εκείνος ήταν που συνέλαβε πριν από μήνες το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για «κυβέρνηση της Αριστεράς».
Στη συνέχεια, αρκετά στελέχη του ΣΥΝ αντέδρασαν στην κατάσταση που διαμορφωνόταν, ενώ κάποιοι, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους με τον Αλέξη Τσίπρα, είχαν αφήσει να εννοηθεί στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αποτελέσει «casus belli» η επίσημη ενσωμάτωση του Νίκου Κοτζιά στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, οι δύο άνδρες σταμάτησαν να έχουν καθημερινή επαφή σε επίπεδο συνεργασίας και ο Κοτζιάς σταμάτησε να βάζει τις πινελιές στους λόγους και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Παρόλα αυτά, όπως μου εκμυστηρεύεται άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει τις επαφές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Κοτζιάς και Τσίπρας μιλάνε ακόμη, «ζυμώνονται» πολλές ώρες και οι πολύ προσεκτικοί παρατηρητές των δημόσιων παρεμβάσεων Τσίπρα μπορούν να καταλάβουν ότι ορισμένες εκφάνσεις του δημόσιου λόγου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάτι… από Κοτζιά.

Keywords
Αναζητήσεις
ο μυστικος συμβουλος του τσιπρα
Τυχαία Θέματα