Τσίπρας: Θα πούμε στις Βρυξέλλες, «ως εδώ»

15:18 7/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε ΚΑΠΗ στους Άγιους Ανάργυρους, όπου δήλωσε ότι «είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι αυτής της ζωής, οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες».

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν πέρυσι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, λέγοντας: «Πρέπει να ήταν το πιο ευχάριστο δίμηνο που είχε περάσει ο ελληνικός λαός την τελευταία τριετία [...] Στα μπαλκόνια ακούγατε

υποσχέσεις ότι, τέρμα οι περικοπές των συντάξεων, από δω και πέρα θα ζούμε με αξιοπρέπεια γιατί θα κάναμε, λέει, αναδιαπραγμάτευση, αρκεί να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και μας οδηγήσει στη χρεοκοπία. Έτσι λέγανε. Και με το που βγήκανε, ξεχάσανε και την επαναδιαπραγμάτευση, ξεχάσανε και το τέρμα τις περικοπές των συντάξεων και των μισθών και συνέχισαν αυτή τη μεθοδευμένη χρεοκοπία του ελληνικού λαού».

Επιτέθηκε σε μερίδα των ΜΜΕ, με αφορμή τις χθεσινές εικόνες ντροπής έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου εκατοντάδες πολίτες διαγκωνίστηκαν για μια σακούλα ζαρζαβατικά. Aυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας το 2013. Και αυτοί οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ αντί να βγουν και να πουν, έλεος, ντροπή.. τι είπαν σήμερα; Αίσχος είπαν στους αγρότες γιατί αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», είπε. «Όλα για την εικόνα. Τίποτε για την ουσία», υπογράμμισε.

«Δεν μπορεί να αποδεχθούμε ότι θα ζούμε στη μιζέρια και την αναξιοπρέπεια. Κι εσείς δεν μπορεί να αποδεχθείτε ότι θα ζείτε με μια σύνταξη πείνας, που είναι φιλοδώρημα κι ότι θα σας ζουν τα παιδιά σας, που πολλά απ΄ αυτά αντιμετωπίζουν και το φάσμα της ανεργίας», είπε.

Σημείωσε ότι η νέα γενιά φεύγει από την Ελλάδα και εκτίμησε πως «τότε καμιά ιλουστρασιόν όμορφη εικόνα, κανένα φτιασίδωμα απ΄ αυτά που κάνουν στις ειδήσεις στις 9 το βράδυ κι απ΄ αυτές τις όμορφες δηλώσεις που κάνουν σαν τους κλέφτες στον κήπο του Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μετά από κάθε συνάντησή τους δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις Βρυξέλλες και θα πει «ως εδώ». Συμπλήρωσε πως θα διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής, λέγοντας πως «αφού κάνατε λάθος, το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε τώρα να διορθωθεί».

Τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας: «Εμείς λέμε η δημόσια περιουσία, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη να περάσουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, να στηριχτούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, να μην υπάρχει κίνδυνος αύριο να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Γιατί μετά το PSI το λεγόμενο το κούρεμα τα έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα