Τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ βάζει απέναντί του το ΠΑΣΟΚ

Πριν φύγει όμως, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε Μέγαρο Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας στην τακτική της «κόκκινης γραμμής» ως προς τυχόν λήψη νέων μέτρων, το ΠΑΣΟΚ «υπενθυμίζει συνεχώς» στην κυβέρνηση την κοινή απόφαση για μη λήψη νέων μέτρων, ενώ παράλληλα κορυφώνει την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βάζοντας

«απέναντι» την τρόικα, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε χθες τη θέση του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης για «όχι» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. «Όχι σε οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και μια ανταγωνιστική, παραγωγική οικονομία. Αυτή είναι και θα είναι έως το τέλος η εθνική διαπραγματευτική γραμμή», είπε λίγο πριν αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, απευθυνόμενος στους εταίρους μας αλλά και στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικά για τους υπουργούς της κυβέρνησης δε, θεωρεί ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούν καλύτερα με την τρόικα, ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επιχειρεί στο ΠΑΣΟΚ είναι το τηλεφώνημα που είχε κάνει προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, αποσπώντας την δέσμευσή του ότι η χώρα δεν πηγαίνει σε εκλογές. Σε αυτό, πέραν της διαμαρτυρίας του για την στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Βουλή κατά τη διάρκεια απάντησής του σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εξέφρασε τη διαφωνία του με την φημολογία περί εκλογών. «Αντώνη τι είναι αυτά περί εκλογών;», φέρεται να τον ρώτησε υποστηρίζοντας πως ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν καταστροφικό. «Με ποιο επιχείρημα θα πάμε σε κάλπες; Ότι δεν τα καταφέραμε;», φέρεται ειπών.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη κορυφώνει την στρατηγική αντιπαράθεσής της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή για νέο επεισόδιο στην ‘κόντρα’ που καλά κρατεί μεταξύ τους, στάθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. «Την ώρα που η Πατρίδα μας διαμορφώνει τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από τη κρίση, ο κ. Τσίπρας επιμένει μονότονα να επενδύει στο σενάριο της εθνικής καταστροφής με μόνο κριτήριο τις φτηνές αλλά μάταιες μικροκομματικές επιδιώξεις που ούτε τους βγήκαν ούτε θα τους βγουν», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και για «χυδαίο συκοφαντικό λόγο που λειτουργεί διχαστικά», με αφορμή τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Χρυσή Αυγή. Εκτιμούν δε, στο ΠΑΣΟΚ ότι πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ, καθώς γίνεται –λένε- αντιληπτό ότι είναι ο πυλώντας της σταθερότητας για την χώρα. «Η εμπάθεια τους κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ορθά τον θεωρούν ως το βασικό αντίπαλο του επικίνδυνου πολιτικού και εθνικού τους τυχοδιωκτισμού, τους τυφλώνει και τους κάνει να ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και ωμής συκοφαντίας εν ψυχρώ, εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λένε», σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ, καλώντας προσωπικά πλέον τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να νακαλέσουν τις αθλιότητες που ενσυνείδητα λένε σε σχέση με τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια», επιμένοντας πως ο χειρισμός της υπόθεσης το 2010, διασφάλιζε την διαφάνεια και προστάτευε τα συμφέροντα του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα