ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ

Διαφωνίες εκφράστηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς κυρίως ο Φώτης Κουβέλης και δευτερευόντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασαν ενστάσεις για τη νέα δέσμη μέτρων και περικοπών.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Πηγές της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός

ότι ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξει οριζόντια εφαρμογή μέτρων, καίτοι στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και στους κόλπους της τρόικας, αυτό θεωρείται περίπου ως αποφασισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στο Γιάννη Στουρνάρα τη διαφωνία του με οριζόντιες περικοπές, καθώς στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβάνονται οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμη και περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης στα 1.500 ευρώ ανά ασφαλισμένο.

Επίσης, ο Φωτ. Κουβέλης ζήτησε, κατά πληροφορίες, να μην απεμπολήσει η κυβέρνηση τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε έως χθες, ότι δε θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα και δε θα θιγούν οι συντάξεις περαιτέρω.

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε χθες να επανεξετάσει τη στάση του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φωτ. Κουβέλης έχει ήδη από χθες πυρετώδεις συσκέψεις με συνεργάτες του, προκειμένου να καθοριστεί η γραμμή που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ στη νέα σύσκεψη των αρχηγών, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα έχει συνεργασίες με κορυφαία στελέχη του κόμματός του μες στο σαββατοκύριακο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης προτίθεται να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να μην βρεθεί πάλι προ απροόπτου στη σύσκεψη των αρχηγών της Δευτέρας…

Keywords
Τυχαία Θέματα