ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ «ΦΡΙΚΩΔΗ» ΜΕΤΡΑ

Πικρή γεύση αφήνουν τα υπό συζήτηση μέτρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που θα επιχειρήσει να προσαρμόσει τις προτάσεις του στις ανάγκες της χώρας, αλλά και εκείνες των ασθενέστερων. Την ίδια στιγμή, επιτίθεται σε αντιπολίτευση και Ευρωπαίους, ζητώντας αλλαγή στάσης… 

Με μία …πικρή γεύση έφυγε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση των τριών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

που λίγο αργότερα μιλούσε για πολύ σκληρά, αν όχι «φρικώδη» μέτρα.

Τις προτάσεις του Γιάννη Στουρνάρα θα μελετήσει σήμερα με στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε σύσκεψη που πραγματοποιεί λίγο πριν από τη συνάντησή του με την τρόικα, με τη συμμετοχή του Πάρι Κουκουλόπουλου, του Φίλιππου Σαχινίδη κ.α. Στην πραγματικότητα, θα επιχειρήσουν να καταρτίσουν τις δικές τους προτάσεις, με τις οποίες και θα εμφανιστεί στη νέα συνάντηση αρχηγών τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παιχνίδι» επικεντρώθηκε χθες στο «πλαφόν» και το ύψος που θα μπορούσε να έχει αυτό σε μισθούς και συντάξεις, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην ενημερώνει καν σχετικά αργότερα τους συνεργάτες του, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές επί του θέματος.

Αυτό πάντως, στο οποίο φέρεται να επιμένει ο κ.Βενιζέλος, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του, αλλά και από όσα εξομολογείτο αργά χθες το απόγευμα σε συνεργάτες του στην Ιπποκράτους, είναι ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ μόνο από περικοπές, αν δεν υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Εξού και έχει κάνει σημαία του την ανάγκη νέου επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το τέλος του 2016.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως επιθυμεί και τη δέσμευση των εταίρων μας ως προς το θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ. Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του μάλιστα, σημειώνει πως «αν είναι να κάνουμε όσα λένε και εκείνοι να μας “αδειάσουν” στη συνέχεια, τότε δεν έχει νόημα». Χθες πάντως, εμφάνισε την λογική του αυτή για πρώτη φορά ως κυβερνητική άποψη, εκτιμώντας πως «απαιτείται να αλλάξει το κλίμα διεθνώς» και πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαρκής αμφισβήτηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Σε όσους μάλιστα μιλούν για «θυσία» της Ελλάδας, απάντησε πως αυτή θα προκαλούσε την κατάρρευση της ζώνης του ευρώ. Στην αποφυγή της τελευταίας κάλεσε και την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει, κατηγορώντας την πάντως ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα