Τρέμουν νέες «οριζόντιες λύσεις» στο ΠΑΣΟΚ

07:31 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Τρέμουν ωστόσο στην ιδέα ότι θα έρθει ο Σεπτέμβριος και δεν θα έχουν γίνει αρκετά πράγματα σε επίπεδο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής του προγράμματος κινητικότητας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε και πάλι σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς πάντως να παραδέχονται ευθέως ότι αυτό έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ.

Ξορκίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γνωρίζοντας καλά ότι το φθινόπωρο καμία τρόικα δεν θα μας …χαριστεί, καθώς τότε θα διεξαχθούν οι

γερμανικές εκλογές, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ ολόκληρη, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Ντόλιο, Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιώργο Κουτρουμάνη επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να έχει συνάντηση με την νέα πολιτική του ηγεσία. Στη συζήτηση που είχαν με τον νέο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την «πράσινη» υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Στεφάνου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επέμειναν στην ανάγκη να «τρέξουν» τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, προκειμένου να μην βρεθεί το υπουργείο, πολλώ δε μάλλον η χώρα, προ δυσάρεστων εκπλήξεων το φθινόπωρο.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσαν στην ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στο δημόσιο και να είναι τα αποτελέσματα αυτής από τα οποία θα προκύψουν οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις επόμενες φάσεις του, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Στην Ιπποκράτους άλλωστε, φοβούνται τυχόν επιβολή νέας οριζόντιας διάταξης επί δικαίων και αδίκων που ίσως δεν αντέξει να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόσφατη αλλαγή στάσης του στο σχέδιο νόμου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Επιμένουν λοιπόν ότι βασικό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο αξιολόγησης θα πρέπει να αποτελέσει ο τρόπος πρόσληψης κάθε υπαλλήλου στο Δημόσιο. Εφόσον αυτή έχει γίνει μέσω ΑΣΕΠ και πληροί την προϋπόθεση της αξιοκρατίας, εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία, ζητούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν να περάσουν από την «βάσανο» της αξιολόγησης, αλλά στον βαθμό που αποδειχθεί πρώτον ότι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και δεύτερον ότι είναι σε θέση να παράγουν έργο, να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο αναμένεται να προτείνει η Ιπποκράτους και για μία σειρά άλλων ειδικοτήτων, από τους εκπαιδευτικούς ως και τους εργαζόμενους σε υπό συγχώνευση οργανισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα