ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ» ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

18:35 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Σφοδρή επίθεση στη Γερμανία και της πολιτικής που εφαρμόζει η Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρωζώνη εξαπέλυσε η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλώντας το Βερολίνο το «ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου και δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ με

το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα «Χάιλ Άγγελα».

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι χθες με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.

«Το όχι της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη» τονίζει η ιταλική εφημερίδα προσθέτοντας πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν».

«Η Ιταλία ανήκει τώρα στο Τέταρτο Ράιχ» αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ –η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους– έλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα