ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

17:10 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, Γενική Συνέλευση δημάρχων και έκτακτο συνέδριο στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων δήμων συζητήθηκε το μείζων ζήτημα της μείωσης των πόρων της αυτοδιοίκησης και ο κίνδυνος που διατρέχουν πλέον οι δήμοι να βάλουν λουκέτο σε υπηρεσίες και κοινωνικές δομές.

Από τις επαφές που είχε το προεδρείο της

ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και του Οικονομικών, διεφάνη ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν περιθώρια ανεύρεσης λύσης αλλά τους επόμενους μήνες θα μειωθούν ακόμα περισσότερα τα ποσά που λαμβάνουν οι δήμοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ). Το επόμενο διάστημα στις 13 Περιφερειακές Ενώσεις θα συγκληθούν συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις οι οποίες αφορούν στην μείωση κατά 30% των ΚΑΠ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα και τα οικονομικά αδιέξοδα που έχει περιέλθει η αυτοδιοίκηση. Όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι οι κοινωνικές και προνοιακές δομές δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ενώ τις επόμενες ημέρες σε αρκετούς δήμους δεν θα μπορούν να καταβληθούν ούτε οι μισθοί των εργαζομένων. Σημαντικές επιδράσεις θα υποστεί και η τοπική αγορά καθώς οι δήμοι δεν είναι σε θέση να καταβάλουν ούτε τις οφειλές τους υπέρ τρίτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα