ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤ Ο ΡΑΧΟΪ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ

17:10 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Την ώρα που τα επιτόκια της Ισπανίας «χτύπησαν κόκκινο», μια ημέρα έπειτα και από τις «αναιμικές» δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει πάρει την απόφαση για προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης καθώς αναμένει τα νέα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ΕΚΤ.

«Θέλω να ενημερωθώ για τα μέτρα, να δω αν είναι επαρκή και

τότε θα λάβω την καλύτερη απόφαση για το γενικό συμφέρον των Ισπανών», δήλωσε ο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να υπάρξει συνολική διάσωση της ισπανικής οικονομίας.

Ωστόσο παρά τη σημερινή άνοδο των Ισπανικών επιτοκίων, ο Ραχόι δήλωσε αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι, ότι άκουσε για αλλαγές που δεν συζητούνταν στο παρελθόν και εκτίμησε ότι υπάρχει πραγματική βούληση για παρέμβαση της ΕΚΤ.

Επιπλέον ανέφερε ότι έχει στείλει επιστολή στους Μπαρόζο, Ρομπάι και στους υπόλοιπους  Ευρωπαίους ηγέτες με την οποία ζητάει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τονίζει την ανάγκη για μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Έκανε δε έκκληση προς της αυτόνομες περιοχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη μείωση του ελλείμματος κάνοντας λόγο για «εθνική υποχρέωση».

Ακόμη υπογράμμισε ότι η λιτότητα είναι υποχρέωση και όχι επιλογή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι το χρέος…τόσα χρόνια ζούσαμε με δανεικά, τώρα πρέπει ή να το αναχρηματοδοτήσουμε ή να ζητήσουμε δανεικά».

Ωστόσο  δεσμεύθηκε ότι δεν θα αγγίξει τις συντάξεις το 2013 διευκρινίζοντας όμως θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανάταξη των δημοσιονομικών της Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑ ΥΨΗ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΥΓΜΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΡΑΓΚΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα