ΤΟ ΣΤΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

19:35 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας διάταγμα που εκδόθηκε το 2007 και επέτρεπε σε συγκεκριμένη ζώνη περίπου 500 στρεμμάτων στην Πάρνηθα να αναπτυχθεί πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.

Γνώμονας για την απόφαση του Συμβουλίου ήταν η προστασία του ορεινού όγκου.

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καταρτίστηκε χωρίς να ληφθούν υπόψιν επιταγές και δεσμεύσεις που απορρέουν από το ρυθμιστικό σχέδιο της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας που εγκρίθηκε με το νόμο 1515/85.

Παράλληλα, δέχθηκε

ότι δεν εξετάστηκε αν η επίμαχη ρύθμιση που εξαιρεί την έκταση από το καθεστώς προστασίας της Πάρνηθας εναρμονίζεται προς τους σκοπούς του ρυθμιστικού σχεδίου της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών στους οποίους περιλαμβάνεται η προστασία και αναβάθμιση των ορεινών όγκων της Αττικής και των οικοσυστημάτων τους και η ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων και οικισμών.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω το ΣτΕ έκανε δεκτή σχετική αίτηση του δήμου Αγίου Στεφάνου (νυν Διονύσου Αττικής) και απέρριψε τις παρεμβάσεις της ΑΕ «Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ακρόπολις ΑΕ» και του συνδέσμου επιχειρήσεων «Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα