«ΚΑΜΠΑΝΑ» ΓΙΑ ΑΦΙΣΑ ΜΕ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ»

18:25 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» επειδή ανάρτησε αφίσες που απεικόνιζαν αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους.

Η ανεξάρτητη αρχή διέταξε τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ να μην αναδημοσιεύσει σε άλλη αφίσα την επίμαχη φωτογραφία, αλλά και να τη διαγράψει από το αρχείο της. Στην αφίσα αναγραφόταν το σύνθημα «ο λαός στις πλατείες απαιτεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και υπήρχε η φωτογραφία των τριών προσφευγόντων, δύο

Ελλήνων και ενός Ισπανού να χτυπούν καπάκια από κατσαρόλες στη διαδήλωση της 25ης Μαΐου 2011. Οι δύο εκ των τριών, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης, υποστήριξαν ότι με την παρουσία τους στην εν λόγω αφίσα, δημιουργήθηκε στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, η πεποίθηση ότι είναι μέλη της ΚΟΕ.

Η ΚΟΕ υποστήριξε ότι η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, καθώς και ότι παρόμοιες φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί σε πολλές άλλες αφίσες χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζόμενων με τη δημοσίευση.

Ωστόσο, η Αρχή γνωμοδότησε ότι «η δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει στον μέσο πολίτη, την πεπλανημένη εντύπωση ότι οι εικονιζόμενοι ανήκουν πολιτικά στο χώρο της ΚΟΕ. Συνεπώς, η επεξεργασία αυτή πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα