ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ»

19:35 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
«Η Ελλάδα έχει μηδενική ναυπηγική παραγωγή και μηδαμινή επισκευαστική δραστηριότητα. Αυτό αντανακλά την αποβιομηχάνιση της χώρας των τελευταίων δεκαετιών. Οι λόγοι είναι χωροταξικοί, οικονομικοί και θεσμικοί». 

Τη δήλωση αυτή έκανε εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, όπου εξετάσθηκαν οι προθυποθέσεις προσέλκυσης ναυπηγικών εργασιών στις μονάδες της χώρας.

Ο κ. Κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι ανέλαβε την ευθύνη να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης για την ανάταξη

της δραστηριότητας αυτής, το οποίο θα το θέσω σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να εξειδικεύσουμε συγκεκριμένα μέτρα για όλη τη δραστηριότητα. Στην ερώτηση “αν αυτό αφορά ενοποίηση της ναυπηγοεπισκευαστικής και κατασκευαστικής ζώνης” είπε: “Αυτό αφορά ακριβώς αυτό που είπα: Ένα σχεδιασμό ευρύτερο, μακροπρόθεσμο, ο οποίος συνδέεται βεβαίως με αυτά που σας είπε προηγουμένως ο κ. Χατζηδάκης για την προσπάθεια που θα κάνουμε να βρούμε άμεσα μέτρα. Ο σχεδιασμός είναι μονόδρομος για να επιστρέψει η δραστηριότητα στη χώρα μας. Είναι παράδοξο και απαράδεκτο η Ελλάδα, η πρώτη ναυτική δύναμη παγκοσμίως, να μην μπορεί να έχει αυτή τη δραστηριότητα εδώ, στην χώρα μας: Και στη ναυπήγηση και στην επισκευή.”

Επίσης στην ερώτηση αν θα αναλάβει και επαφές με τον εφοπλιστικό κόσμο τόνισε τα εξής: “ Εγώ θα εκπονήσω αυτό το σχέδιο το οποίο θα θέσουμε υπ’ όψιν όλων των πλευρών: Και των εργοδοτών και των εργαζομένων, αλλά και της ευρύτερης κυβέρνησης, διότι στο θέμα αυτό εμπλέκονται πάνω από 10 υπουργεία. Θα προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε περιττές διαδικασίες, να απλουστεύσουμε δηλαδή το επιχειρηματικό περιβάλλον και να κάνουμε τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να λειτουργήσουν οι ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας”.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα