ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται ο καυτός κατάλογος με τις πρώτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συγχωνεύσεις –καταργήσεις αφορούν 20 οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται περίπου 4.000 υπάλληλοι οι οποίοι θα πρέπει να μεταταχθούν. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη αποστείλει στην εισήγησή του στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ανακοινωθούν ποιοι θα είναι οι πρώτοι οργανισμοί που καταργούνται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείο Διοικητικής

Μεταρρύθμισης οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι οι σχετικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η πρώτη που θα ανακοινωθεί άμεσα θα είναι πιλοτική, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθεί η δεύτερη μεγάλη ομάδα από τους 1500 οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δεύτερη αυτή φάση θα ανακοινωθούν πάνω από 200 φορείς.

Το ζήτημα της μετάταξης του προσωπικού που απασχολείται στους οργανισμούς αυτούς αποτελεί «καυτή πατάτα» καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μετατάξεις ή αν θα αναγκαστεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα «εφέδρων». Ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απόλυσης τους, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στον κανόνα 1/5. Δεν είναι δηλαδή ξεκάθαρο ποιες και πόσες προσλήψεις και αποχωρήσεις υπολογίζονται στον κανόνα αυτό. Μάλιστα επειδή τίθεται θέμα και για τις μετατάξεις, αν δηλαδή υπολογίζονται στο 1/5, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι μελετώνται όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Σε ότι αφορά στη διοικητική μεταρρύθμιση ξεκαθάρισε ότι προχωρεί κανονικά και ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι εκθέσεις αξιολόγησης υπουργείων όπως του Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανάπτυξης.

Ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης στέλνει εντός της ημέρας επιστολή προς όλους τους συναδέλφους του. Η επιστολή αυτή αποτελεί συνέχεια της επιστολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και ζητούσε την κινητοποίηση όλων των υπουργείων για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ,epomenes imeres, protes katargiseis organismon